På Ängvaktartorp bedriver vi en ridverksamhet i mindre skala med familjär känsla.
Vi erbjuder ridning för alla, från barn till vuxen, nybörjare eller avancerad, för dig som vill utveckla din ridning eller endast vill ut och njuta av naturen tillsammans med en häst. Vi har alltid små grupper med mellan 4-6 elever i barn/ungdomsgrupperna och med 3-4 elever i vuxengrupperna så att vi kan lägga mycket fokus på varje elev.

Vårat mål är att ha en ridverksamhet där alla trivs, såväl ryttare som hästar, faktiskt framförallt hästarna. En del i detta är att de flesta av våra hästar går i flock på lösdrift i stora hagar och vi är mycket noga med att variera arbetet för hästarna och hitta en lagom mängd som hästarna används i verksamheten, så att hästarna ska hållas glada och trevliga och tycka det är kul.

Som ryttare hos oss kan du växa som hästmänniska!
Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas som ryttare på våra trevliga, känsliga, mjuka och lyhörda hästar, många av rasen Lipizzaner – en världsberömd hästras som är mest känd för sina uppvisningar på Spanska Ridskolan i Wien, Österrike.
Vi har hästar som passar dom flesta, alltifrån yngre hästar till hästar utbildade upp till Prix S:t Georg samt piaff och passage och såklart ett gäng trevliga ponnyer i olika storlek för de mindre barnen.

På gården har vi en belyst ridbana samt oändliga uterittsmöjligheter i den vackra naturen runt gården med milslånga ridvägar i varierande terräng.

Vi erbjuder: