Ängvaktartorp är en gård som ligger vackert belägen på den Sörmländska landsbygden, endast ca 20 minuters bilresa från Eskilstuna och Strängnäs. Ängvaktartorp är en rofylld plats där både människor och djur trivs.

Till gården hör idag ca 50 hektar mark, fördelat på skog, åkermark och beteshagar. Utöver vår egen mark arrenderar vi också  extra mark som används till sommarbeten.

Verksamheten på gården
På Ängvaktartorp finns idag ett familjeföretag där vi sysslar med uppfödning av hästar av rasen lipizzaner, driver en mindre seminstation, har en mindre ridverksamhet med familjär känsla och har försäljning av våra uppfödningar.

Anläggningen
På gården har vi tolv ligghallar i olika storlekar. Alla sommar- och vinterhagar har varierad och kuperad terräng, med både skogspartier och öppna ytor, perfekt för unghästarnas uppväxt så att de blir säkra på fötterna!
Vi har ett stall som innehåller fem boxar (fölningsboxar/sjukboxar) med kameraövervakning, fyra skötselplatser, spolplats för hästarna, uppvärmd sadelkammare och fikarum för människornas bekvämlighet.
Det finns även ett luftigt utestall med väl tilltagen takhöjd och fem boxar, varav en är en isoleringsbox med uppvärmningsmöjlighet.
På gården finns en fikastuga med ett komplett kök, dusch, WC samt övernattningsmöjligheter.
I trakterna kring Ängvaktartorp finns många fina och varierande ridvägar/stigar att upptäcka. Vi har en ridbana 20x40m med belysning.

Hela anläggningen är godkänd och förprövad av Länsstyrelsen. Totalt är anläggningen godkänd för fler än 50 hästar.

Vi på gården
Ängvaktartorp har tillhört familjen Thorstensson/Blomkvist sedan 1984.
Här pågår ständig utveckling och renovering, vårt mål är att förvandla gården till en komplett och lättskött hästanläggning. Vi har många planer och drömmar för gården, men vi tar en sak i taget. Allt tar sin tid och hästarnas dagliga skötsel och välbefinnande kommer i första hand.
2016 gjorde vi ett generationsskifte, då Hanna Blomkvist och Christoffer Lindström tog över verksamheten.
2022 var det äntligen dags för oss att bli ägare till gården efter att ha arrenderat den sedan 2016.