Här kan du läsa mer om våra ponnyer på gården, vissa är med i ridskolan, vissa är med i medryttarverksamheten och vissa är under utbildning för att passa in.
Våra ponnyer är sociala, lugna och snälla i stallet och väl utvalda och lämpliga för sin uppgift att lära barn och ungdomar att rida.
Våra ponnyer bor ute på lösdrift året runt, det betyder att de går fritt ute i en stor hage, dygnet runt, året runt, tillsammans med sin flock. I hagen har de en ligghall där de själva kan välja att gå in och vila om det är dåligt väder.

Tekla
Gotlandsruss, sto, född 1999. Ca 128cm i mkh (B-ponny)
E: Juventus 468  U: Corint 3304  

Tekla är en känslig ponny med mycket energi, med ledare fungerar hon bra även till mindre barn. På Tekla får ryttarna öva att använda små signaler.
Tekla är ett Diplom-sto, vilket innebär att hon fått ett diplom för att ha varit särskilt framstående individ när hon var tre år gammal. Hon tränades som ung för att bli en travponny, men en olycka satte stopp för den karriären och efter det har hon varit ridhäst. Tekla flyttade till Ängvaktartorp i oktober 2017. Tekla är en välutbildad och trevlig ponny som gör öppna, sluta, skänkelvikningar utan problem. 

Melina
Minshetlandsmodell, sto, född 1997. Ca 83cm i mkh
E: U:
Melina är varken riden eller körd utan lever ett gott hästliv i flocken. Hon har bott på Ängvaktartorp sedan hon var föl. Hon är den minsta i flocken med mycket korta ben, vår fina lilla maskot!

Finduz
Gotlandsruss, valack, född 1999. 127,5cm i mankhöjd (B-ponny)
E: John Russ 422  U: Slottsskogens Lovisa 3822  
Finduz är vår klippa! Han är en utmärkt ridskolehäst för alla nivåer, han gör det man ber honom om och är lugn och trygg och anpassar farten efter sin ryttare. Han är dock en väldigt matglad ponny och tvekar inte att springa till gräset när han blir sugen. Han är inte alltid jätteförtjust i att bli ompysslad i stallet, så med Finduz gör man det man ska och sen får han vara ifred. Favoritponnyn på ridskolan enligt eleverna vårterminen 2018. Finduz köptes in i december 2017.

Eddie (Örtug)
Gotlandsruss, valack, född 2005. 129cm i mankhöjd. 
E: Zoyer 427  U: Kajcella 3238  

Eddie är en mångsidig ponny, han är både körd och riden och passar bra både till nybörjare och mer erfarna elever. Han är trevlig i all hantering men vill gärna ha koll på var hans kompisar är. Eddie köptes i januari 2019.

Furda – sto född 2007, islandshäst, 137cm i mankhöjd
Furdas namn betyder ”underverk”. Furda är en orädd, pigg och känslig ponny som är den första att möta en i hagen. Hon har en hel del egen vilja, som hon föreslår till ryttaren, men är man tydlig så är hon med på tåget. På Furda får eleverna träna på att använda små signaler i all ridning och hantering. Furda flyttade till Ängvaktartorp i februari 2018 och är en mycket populär ponny.

Busan (Olivehults Busy)
Shetlandsponny, sto, född 2013, 107cm i mkh.
E: Hurry Up of Eastland RS 540  U: Olivehults Bagatelle RS 7814
Busan flyttade i hit i mitten av mars 2019. Busan är inriden av oss och tränas nu för att sakta skolas in i ridverksamheten, hon går med på vissa lektioner i ridskolan. Hon är en nyfiken ponny men har mycket egen vilja!


Nettan (Katrinebergs Nätte)
Gotlandsruss, sto, född 2009. Ca 130cm i mkh.
E: Strix G 471  U: Katrinebergs Bellis 30-05-0703  
Vi har förmånen att låna fina Nettan på livstids foder och hon flyttade till Ängvaktartorp i oktober 2020. Hon är en lugn, orädd, trygg och mycket gosig ponny med mycket egen vilja.

Zmurf
Minishetland, hingst, född 1998 hos oss på Ängvaktartorp, ca 83cm i mkh.
E: Almnäs Smoky U: Almnäs Blossom
Zmurf är inte riden utan enbart körd. Han är mycket populär bland alla våra gäster, alla vill klappa och ta kort på fina Zmurf.
Eftersom Zmurf är hingst bor han inte i ponnyflocken, utan han bor med vår Unghingst/Valack-flock. 


Kevin (Little Kevin)

Irish Cob, valack född 2015, ca 128cm i mkh.
E: okänd U: Okänd
Kevin är född på Irland och kom till Sverige under sommaren 2020. I oktober 2020 flyttade han till Ängvaktartorp och har därefter sakta skolats in i ridverksamheten. Kevin är en nyfiken och social ponny som tycker om att bli ompysslad. I ridningen är han ännu lite vinglig då han är så ung, så på Kevin får eleverna verkligen tänka på fokus och visa vägen hela tiden. Kevin gör alltid det eleven ber om, varken mer eller mindre.

Vildblomman (Wild Flower)
Welsh sek B, sto, född 2008, 141cm i mkh (D-ponny) Uppfödd och inriden hos oss på Ängvaktartorp.
E: Downland Wild Fowler RW 117 U: Kulltorps Pollyanna RW 1097  
Vildblomman är liksom sin mor (Pollyanna) en känslig individ som med fördel rids med en mycket lätt kontakt. Vildblomman är snäll och trevlig men har många åsikter och visar gärna vad hon tycker, hon tycker om att hitta på egna vägar på ridbanan och passar därför bäst till elever som ridit ett tag. Vildblomman kan även ridas av mindre vuxna.
Här kan du läsa mer om Vildblomman

Saga
Shetland/welsh, sto, född 2007, 107cm i mankhöjd.
E: Okänd U: Okänd
Saga flyttade till oss i juni 2021. Hon är mycket snäll och social och älskar att bli ompysslad. I ridningen är hon pigg och framåt och tycker om att hoppa. I galoppen kan det ibland komma små glädjeskutt.

Cindy (GSF Cindy)
Gotlandsruss sto, född 2002, ca 127cm i mankhöjd.
E: Tomtebos Enoc G 481 U: Zeebina
Cindy är en av nykomlingarna i ponnygänget på Ängvaktartorp, då hon kom hit i slutet av augusti 2021. Hon är en pigg och glad tjej med mycket erfarenhet, hon har tävlats upp till 70cm i hoppning men hon är också en fin dressyrponny då hon kan galoppombyten, skänkelvikningar, öppna och sluta. Cindy var hos oss som foderhäst från augusti-november därefter hade vi förmånen att köpa fina Cindy.

Gangster
Shetland/welsh-korsning, valack född 2010, ca 107cm i mankhöjd.
E: Okänd U: Okänd
Gangster flyttade till Ängvaktartorp i början av november 2021. Gangster är både riden och körd. Han är nyfiken, trygg men ändå framåt och älskar att bli ompysslad. Vi är fodervärd till Gangster och vi är så glada över fina Gangster som verkar trivas jättebra i flocken och med sina uppgifter på gården.

Oktav (Fagertravs Oktav)
Shetlandsponny valack född 2016, ca 110cm i mankhöjd.
E: Emmeros Jubilar RS 517 U: Lyktans Haidi RS 3958

Oktav är en av nykomlingarna i vår ponnyflock, han flyttade hit 29 januari 2022. Han är en snäll och trygg häst, mycket mild och fin i temperamentet. Vi kommer nu sakta introducera honom i ridverksamheten på gården och vi hoppas han kommer trivas här hos oss!

Allan (Totes Ale)
Gotlandsruss, valack född 2020
e: u:

Ammi (Amazon)
Russ/welshkorsning, sto född 2017, ca 125cm i mankhöjd.
E: U:
Ammi är det senaste tillskottet i ponnyflocken, hon flyttade hit i april 2022. Hon är en vänlig, social häst som tycker om pyssel i stallet. I ridningen är hon lugn och trygg.

Zilvana
Lipizzaner/welshkorsning, sto född 2011, D-ponny
e: 17 Pluto Ramon u: Kulltorps Zilva

Zilvana är faktiskt en av våra uppfödningar som vi sålde som unghäst och som vi nu har förmånen att låna. Det är såklart extra kul att ha sin egen uppfödning i verksamheten, vi känner föräldrarna utan och innan och Zilvana har fått en fin utbildning hos sin ägare. Zilvana kom tillbaka till Ängvaktartorp under våren 2022 och har sedan det förberetts för att kunna vara med i ridverksamheten.

Edelfrau
Shetlandssto