Sedan 2013 är Ängvaktartorp godkänd av Jordbruksverket som seminstation.
Vi driver en seminstation i mindre skala för tillfället bara för våra egna ston och ston som kommer för Convoj.
Vår ansvariga seminveterinär är Göran Ström. Stationsansvarig och seminassistent är Hanna Blomkvist som sedan 2016 är utbildad seminassistent.

Avelssäsongen 2023
Under 2023 välkomnar vi bokningar på våra avelshingstar 21 Siglavy Capriola Convoj, 34 Pluto Timon samt 35 Pluto Cosmo.
Våra hingstar finns tillgängliga via semin för friska ston av alla raser med lämplig storlek. Företrädelsevis via transportsemin (TAI) till alla seminstationer i Sverige.
21 Siglavy Capriola Convoj finns endast tillgänglig via färsk semin på Ängvaktartorp, för renrasiga lipizzanerston.

Erbjudande 1
Vi vill gärna se att fler lipizzanerföl föds i Sverige och vi vill därför erbjuda de två första stoägarna av ett renrasigt lipizzanersto som bokar betäckning med någon av våra hingstar i år, halva priset på fölavgiften!
Gäller om man bokar betäckning senast 30 april 2023 och alltså bara de två första bokningarna, gäller ej bokning av Convoj då han redan har förmånligt pris i år.

Specialpris
Vi vill passa på att berätta att vår fina 21 Siglavy Capriola Convoj i år är anmäld för höjning av avelsvärdeklass, tack vare sina fina avkommor kommer han sannolikt att få avelsvärdeklass A.
Convoj är i år 28 år gammal men har fortfarande fin spermakvalitet och för att ge er kanske den sista chansen att få en avkomma från denna förvärvningssäkra hingst så kommer vi ha honom till avel för renrasiga lipizzanerston i år, via färsk semin på Ängvaktartorp, med mycket förmånliga priser!

OBS! Vår avelssäsong pågår från 26 april – 4 augusti.
Vi samlar hingstarna, måndagar, onsdagar och fredagar. Beställning av semin måste ske senast kl 10.00 till 070-264 65 85

Info för att boka:

  • Maila till hanna@angvaktartorp.se så skickar vi ett bokningsavtal. Vi vill att ni bokar hingsten i god tid och hör av er om info kring vilken vecka ni ska börja åka till seminstation.
  • När du bokar betäckning betalar du halva språngavgiften som bokningsavgift, den summan dras sedan bort från språngavgiften men återfås inte om man ändrar sig.
  • För att använda våra hingstar vill vi att stoet har gjort en gynekologisk undersökning med bakterieprov innan.
  • Skulle ditt sto inte bli dräktig i år har du möjlighet att fortsätta försöka nästkommande säsong, för samma språngavgift. Byte av sto är ok och även byte till någon av våra andra hingstar om du vill det.Priser 2023:
21 Siglavy Capriola Convoj | Färsk semin på vår station
Språngavgift: 3 000kr + moms = 3 750kr
90 dygnsavgift: 3 500kr + moms = 4 375kr Specialpris!
Stationsavgift, uppstallning + veterinärkostnad tillkommer.

34 Pluto Timon | TAI (transportsemin)
Språngavgift: 3 000kr + moms = 3 750kr
90 dygnsavgift: 6 500kr + moms = 8 125kr ord. pris* Erbjudande 1: halva priset på 90 dygnsavgiften för de två första lipizzanerston som bokar senast 30 april.
Fraktkostnader samt stationsavgifter tillkommer.

35 Pluto Cosmo | TAI (transportsemin)
Språngavgift: 3 000kr + moms = 3 750kr
90 dygnsavgift: 6 500kr + moms = 8 125kr ord.pris* Erbjudande 1: halva priset på 90 dygnsavgiften för de två första lipizzanerston som bokar senast 30 april
Fraktkostnader samt stationsavgifter tillkommer.

90 dygnsavgiften är fölavgift som betalas efter ultraljud vid 90 dygns konstaterad dräktighet.Här nedan kan du läsa mer om våra hingstar: