Sedan 2013 är Ängvaktartorp godkänd av Jordbruksverket som seminstation.
Vi driver en seminstation i mindre skala för tillfället bara för våra egna ston eller ston som bokar våra egna hingstar.
Vår ansvariga seminveterinär är Göran Ström. Stationsansvarig och seminassistent är Hanna Blomkvist som sedan 2016 är utbildad seminassistent.

Avelssäsongen 2024
I år har vi valt att ta emot alla ston som vill använda våra hingstar, här på Ängvaktartorp istället för att skicka semin, vi har helt enkelt inte tid med skick med allt vad det innebär att passa tider dagtid. Vi behöver göra vårat seminarbete på kvällstid.

OBS! Vår avelssäsong pågår från 26 april – 4 augusti.
Vi samlar hingstarna, måndagar, onsdagar och fredagar.

Info för att boka:

  • Maila till hanna@angvaktartorp.se så skickar vi ett bokningsavtal. Vi vill att ni bokar hingsten i god tid och hör av er om info kring vilken vecka ni har tänkt komma hit med stoet.
  • När du bokar betäckning betalar du halva språngavgiften som bokningsavgift, den summan dras sedan bort från språngavgiften men återfås inte om du ändrar dig.
  • För att använda våra hingstar vill vi att stoet har gjort en gynekologisk undersökning med bakterieprov innan.
  • Skulle ditt sto inte bli dräktig i år har du möjlighet att fortsätta försöka nästkommande säsong, för samma språngavgift. Byte av sto är ok och även byte till någon av våra andra hingstar om du vill det.


Priser för 2024:
Inackordering sto: 120kr/dygn + moms = 150kr
Inackordering sto med föl: 140kr/dygn + moms = 175kr
Stationsavgift: 800kr + moms = 1 000kr
Ultraljud/behandlingar: faktiska kostnader direkt från veterinär
Språngavgift: 3 000kr + moms = 3 750kr
90 dygnsavgift: 6 500kr + moms = 8 125kr 

Info om inackordering:
Ditt sto som kommer hit för seminering/betäckning får gå i en egen hage pga smittorisker och skaderisker som finns med att släppa ihop med andra hästar för en kort period. Det finns alltid andra hästar synliga i hagar i närheten som sällskap. Vi kan erbjuda både gräshage eller skogshage. Vi fodrar med hösilage till häst i skogshage, men även i gräshage vid behov. Det ingår inte box men har ditt sto behov av det så finns det box att boka till en extra kostnad.

Info om stationsavgift:
Stationsavgift är en avgift för själva semineringarna, det gäller för hela säsongen.Här nedan kan du läsa mer om våra hingstar: