Här presenterar vi samtliga hästar och ponnyer som vi har till salu, oftast våra egna uppfödningar. Sidan uppdateras regelbundet.

Köpa häst/ponny av oss
Vi är mycket måna om att hitta bra köpare till våra hästar och ponnyer, vi säljer endast till långvariga hem med god hästkunskap. Vi ser gärna en fortsatt god kontakt med er som köper häst av oss, dels för att vi gärna vill följa våra uppfödningar och dels för att vara tillgängliga för frågor och ev. hjälp.
Om man köper en unghäst eller ett föl finns även möjlighet att låta hästen/ponnyn stå kvar inackorderad hos oss på gården för fortsatt utbildning och tillväxt.
Att besöka oss är ett bra tillfälle att titta på fler saluhästar samtidigt och att få en bra överblick på rasen Lipizzaner då vi har runt 20-25 lipizzaner på gården varav i dagsläget tre avelsgodkända hingstar.
Vid frågor eller om du vill komma på besök för att titta på våra hästar, är Du välkommen att höra av Dig antingen via telefon eller mail, så kan vi boka in en dag för besök! Ibland har vi även andra hästar till salu som inte finns med på denna salusida, så hör gärna av dig med en förfrågan om du söker en häst.

Välkommen!


Siglavy Capriola Athena (Atlas)

Hingst född 2022-05-13
e: 21 Siglavy Capriola Convoj
u: 198 Pluto Athena

Siglavy Capriola Athena är en mycket social och orädd hingstunge som är till salu redan nu, men kan flytta tidigast vid avvänjning våren 2023.
Atlas är en lipizzaner av utmärkt rastyp med en taktmässig trav och fin galopp.
Atlas är efter förvärvningssäkra, AB-premierade hingsten 21 Siglavy Capriola Convoj som nedärver ett lugnt och stabilt temperament.
Mamman är det B-premierade stoet 198 Pluto Athena vars mor är ELIT-premeirade stoet 181 Favory Titania, som fått ett flertal framstående avkommor, bland annat den godkända hingsten 34 Pluto Timon som avelsvärderades med hela 43 poäng exteriört.
När Atlas är redo att flytta kommer han vara väl hanterad för sin ålder, vara chipmärkt, ha hästpass och vara påbörjad grundvaccination mot hästinfluensa och stelkramp.
Läs gärna mer om våra hästars uppväxt här.

Pris: 50 000kr inkl moms

Pluto Stella

Hingst, lipizzaner. Född 2021-05-23
e: 34 Pluto Timon
u: Stella

Pluto Stella är en mycket social, framåt och orädd unghingst som är välhanterad och trevlig och har goda förutsättningar att bli en utmärkt rid/körhäst i framtiden. Han förväntas bli mellan 155-160cm i mankhöjd. Han växer upp med en unghingstflock i stora hagar som inbjuder till mycket rörelse.
P.Stella blev under gårdsmönstringen som föl rekommenderad att sparas som framtida hingstämne, vilket betyder att han är en lovande unghäst, men han kan även säljas som valack.
Pappan är vår egenuppfödda, B-premierade avelshingst 34 Pluto Timon, avelsvärderad under 2018 där han fick hela 43 poäng och utmärkelser som bästa svenskfödda hingst och dagens högst bedömda hingst. Farmor till Pluto Stella är ELIT-premierade 181 Favory Titania, ett sto med ungerskt påbrå.
Farfarsfar heter 8 (336) Pluto Alda, en hingst som varit verksam som skolhingst på Spanska Ridskolan i Wien.
Mamma Stella är ett sto med ren österrikisk stam, hon är en avkomma efter hingsten 22 Maestoso Romida- 9, en hingst född på Statsstuteriet Piber, Österrike som importerades till Sverige som unghingst.
Mormor Slovenia importerades hit från Statsstuteriet Piber i Österrike av hovstallmästare Hans Skjöldebrand och tävlades i parkörning av hans fru Marianne.

Bedömning vid gårdsmönstring 30/8, 2021:
Välproportionerlig av god rastyp. Välansatt hals med naturlig resning, djup i bog och bål. Välvinklat kors. Bra ledgångar, nöjaktigt korrekt. Avspänd, taktmässig skritt.
Bogfri trav med bra hasaktion. För dagen spänd galopp med svag balans.
8 8 8 8 8 6 = 46 poäng

Pris: 58 000kr inkl moms

.