Hanna Blomkvist
Hanna har ägnat hela sitt liv åt hästar och är uppvuxen på gården Ängvaktartorp som på den tiden var en riktig bondgård med bland annat kor, får, grisar, höns, katter och hundar. Sedan 2008 finns det dock bara hästar och katter på gården. I generationer har Hannas familj ägnat sig åt hästar och framförallt avel av hästar, mestadels Lipizzaner, men även shetlandsponnyer och travhästar.
Avel av Lipizzaner är fortfarande hjärtat i verksamheten och fölens födelse är alltid årets höjdpunkt, Hanna ser fram emot fölen lika mycket varje år.
Hanna har ridit hela sitt liv, där är det nuförtiden dressyr som lockar mest även om det också blir många härliga uteritter och annan allsidig träning såsom arbete vid hand, ridning över bommar och hoppning på låg nivå.
Från att som barn farit fram till häst i skog och mark började Hanna som 16-åring sin resa mot den mer skolade ridningen. Det lite mer alternativa inom hästhantering och ridning har alltid lockat, först ramlade hon in på NH, därefter Centrerad Ridning och sen landade hon tryggt i den klassiska dressyrens underbara värld.

Sedan 2001 har det varit arbete på heltid med hästar, främst i den egna verksamheten där det i huvudsak varit uppfödning, träning och försäljning av hästar. 2013 påbörjades en utbildning inom Integrerad ridkonst och i samma veva började hon hålla privatlektioner.

2016 var ett händelserikt år på Ängvaktartorp, det var dags för ett generationsskifte på gården då Hanna med sin sambo Christoffer tog över driften. 2016 var också året som Hanna blev diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst samt utbildade sig till seminassistent och därefter öppnade en mindre seminstation.

2017 var nästa stora steg då Hanna startade Ängvaktartorps Ridskola som sedan har vuxit för varje år som gått!

Hanna försöker hela tiden utveckla sig själv, både inom sin egen ridning samt som instruktör. Hon har genom åren regelbundet deltagit med eller utan häst på kurser för många olika tränare som hon tycker har en intressant filosofi. Idag tränar hon själv framförallt för Paulo Bastos. I undervisningen plockar Hanna godbitarna från allt hon lärt sig under sitt hästliv och delar med sig av det bästa till sina elever.

Hannas egna ord:
”Hästlivet är min stora passion och jag lever idag min dröm, drömmen innebär mycket hårt jobb men det är en livsstil jag valt och som jag älskar. Ängvaktartorp är min plats på jorden.”

Utbildningar inom hästsektorn:
Godkänd Id‐kontrollant och chipmärkare sedan 2004 (Sv. Hästavelsförbundet)
Hästkunskap på Strömsholm, 2010
Exteriördomaraspirant‐kurs, del 1, 2010‐(Sv. Hästavelsförbundet)
Hovvårdsutbildning HPT för KC La Pierre, 5 dagarskurs 2012
Diplomerad ridlärare Integrerad Ridkonst, 2016
Utbildad seminassistent, 2016
Grundläggande pedagogik (Hästsportens folkhögskola, Ridskolan Strömsholm), 2020

Några av de instruktörer Hanna tränat mest för under åren:
Toini Pettersson, (2000-).
Paulo Bastos, (2007, 2010, 2014-).
Julio Borba, (2006-2008).
Piet Bakker, (2008-2011).
Christina Drangel (2013-)
Charlotte Wittbom, (2011-2012).

Christoffer Lindström
Christoffer är mannen i huset, en månskensbonde ut i fingerspetsarna. På dagtid jobbar han som IT-konsult och kvällar, nätter och helger jobbar han på gården med allt förekommande arbete som alltid uppstår på en gård.
Christoffer rider inte själv men är annars högst delaktig i allt kring hästarna på gården. Han blev snabbt hästvan när han 2006 kom in i familjen, det går fort att lära när man flyttar in på en gård med 60 hästar!
Under lägersäsong så är Christoffer även kock och ansvarar för alla måltider som serveras. Allt från barnvänliga rätter som spagetti och köttfärssås, vegetariska rätter, till trerätters middagar för våra vuxna weekend-deltagare. Mest efterfrågad är kanske den populära kladdkakan som har blivit något av ett signum här på alla kurser och läger.

Kristina Welin
Kristina är medryttare på Ängvaktartorp sedan 2018 hon rider Zora och är på gården 1-2ggr i  veckan. Kristina har god lokalkännedom och känner till många ridvägar då hon kommer från Barva ursprungligen. Kristina har hållit på med hästar i någon form i 25 år, både som medryttare och på ridskola. Kristina är ledare för Uterittsgrupp 1.

Cecilia Carlström
Cecilia red på Ängvaktartorp redan 2007-2008. Sommaren 2020 kom hon tillbaka hit då hennes dotter blev medryttare på en av ponnyerna. Under vintern, efter ett halvår av att vara “ponnymamma” på gården, kunde Cecilia inte hålla sig längre utan blev själv medryttare på Cabris, nu rider Cecilia hos oss 2ggr i veckan.
Cecilia har ridit både som medryttare och på ridskola under större del av sitt liv. När hennes dotter började rida, växte intresset fram att hjälpa och lära barn om hästar.
Cecilia är ledare för ponnypyssel.

Jeanette Jonsson
Några av er har mött mig när jag hjälpt till vid evenemang på Ängvaktartorp eller i stallet då min dotter även rider på ridskolan.

Hästar och djur har alltid varit en naturlig del av mitt liv. Jag började min hästbana på en ridskola på Värmdö i tidig ålder där jag ganska snabbt kom med i ”fredagsgruppen” som hjälpte till att utbilda ridskolans hästar samt skötte helgtjänsten innefattande allt från mockning, hästskötsel, hjälpa till under lektioner samt med allt som kan förekomma på en gård och ridskola. Under denna tid utbildade mig till Ungdomsledare I-III på Strömsholm samt tog grönt kort. Slutade min ponny tid med att ta hem klubbmästarpokalen i hoppning och dressyr. Under början av 1990-talet kom Lipizzanern Banco in i mitt liv. Banco var en häst på miljonen. Jag är evigt tacksam för allt han lärde mig och den bana han styrde in mig på…. en bana ganska långt från den traditionella ridskolan – väldigt mycket att tänka om och lära nytt. Via den akademiska ridkonsten följde jag Christina Drangel vidare till den Integrerade ridkonsten och 2014 tog jag min examen och blev diplomerad ridlärare i Integrerad ridkonst.

Mellan 2005-2019 bodde jag på Gotland och drev där vid sidan av mitt arbete en mindre lektionsverksamhet hemma på vår gård i Mästerby vid sidan av mitt ordinarie arbete. Jag tog även emot hästar för vidareutbildning. 2019 flyttade vi åter till fastlandet och idag bor jag på vår gård utanför Hällberga med min sambo och 3 barn. I stallet står idag 4 hästar; Lipizzanerhingsten Siglavy Luxor vars pappa Convoj finns på Ängvaktartorp, Nordsvenska brukshästen Fakir, Knabbstrupperstoet Röd Oktober samt Nordsvenska brukshingsten Valdes Pärk.

Under åren har jag ridit och utbildat mig för många instruktörer. Några av dem är Carina Eriksson, Hanna Engström och Christina Drangel.

Hästarna är min fritidssysselsättning och utanför hästvärlden så arbetar jag som controller.
Jeanette är sedan höstterminen 2022 ridlärare på den nystartade tisdagsgruppen.

Elin Lundqvist
Elin heter jag. Jag har min två döttrar här på ridskolan på Ängvaktartorp. Själv började jag rida på Ängvakartorp 2020 och då på ridskolan. Jag blev genast förälskad i den mjuka och lyhörda rasen Lipizzaner och alla andra trevliga, härliga ponnyer så klart. I mars detta år blev jag medryttare till en av nykomlingarna på gården, Zassi. Vilket betyder att jag är på Ängvaktartorp, antingen som hästmamma eller som medryttare, ungefär 4 gånger i veckan. Jag har sedan unga år ridit och även tävlat i ponnytrav. Tävlingsgrenarna var både trav och monté och på både shettisar och russ. Min första häst var en shettishingst på 3 år som jag tränade för att sedan tävla med. Vi fick några fina år ihop innan jag blev för gammal att tävla med honom. Hästar har alltid vart en del av mitt liv på ett eller annat sätt trots att jag kanske inte alltid har ridit. Och efter ett uppehåll i ridningen på några år så köpte jag min egen första storhäst 2013. Jag fick äran att kalla honom min i nästan 8 år innan han fick somna in på grund av sina ålderskrämpor hemma i sin hage, 23 år gammal.
Elin är ledare för Uterittsgrupp 2 hösten 2022.