Hanna Blomkvist
Hanna har ägnat hela sitt liv åt hästar och är uppvuxen på gården Ängvaktartorp som på den tiden var en riktig bondgård med bland annat kor, får, grisar, höns, katter och hundar. Sedan 2008 finns det dock bara hästar och katter på gården. I generationer har Hannas familj ägnat sig åt hästar och framförallt avel av hästar, mestadels Lipizzaner, men även shetlandsponnyer och travhästar.
Avel av Lipizzaner är fortfarande hjärtat i verksamheten och fölens födelse är alltid årets höjdpunkt, Hanna ser fram emot fölen lika mycket varje år.
Hanna har ridit hela sitt liv, där är det nuförtiden dressyr som lockar mest även om det också blir många härliga uteritter och annan allsidig träning såsom arbete vid hand, ridning över bommar och hoppning på låg nivå.
Från att som barn farit fram till häst i skog och mark började Hanna som 16-åring sin resa mot den mer skolade ridningen. Det lite mer alternativa inom hästhantering och ridning har alltid lockat, först ramlade hon in på NH, därefter Centrerad Ridning och sen landade hon tryggt i den klassiska dressyrens underbara värld.

Sedan 2001 har det varit arbete på heltid med hästar, främst i den egna verksamheten där det i huvudsak varit uppfödning, träning och försäljning av hästar. 2013 påbörjades en utbildning inom Integrerad ridkonst och i samma veva började hon hålla privatlektioner.

2016 var ett händelserikt år på Ängvaktartorp, det var dags för ett generationsskifte på gården då Hanna med sin sambo Christoffer tog över driften. 2016 var också året som Hanna blev diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst samt utbildade sig till seminassistent och därefter öppnade en mindre seminstation.

2017 var nästa stora steg då Hanna startade Ängvaktartorps Ridskola som sedan har vuxit för varje år som gått!

Hanna försöker hela tiden utveckla sig själv, både inom sin egen ridning samt som instruktör. Hon har genom åren regelbundet deltagit med eller utan häst på kurser för många olika tränare som hon tycker har en intressant filosofi. Idag tränar hon själv framförallt för Paulo Bastos. I undervisningen plockar Hanna godbitarna från allt hon lärt sig under sitt hästliv och delar med sig av det bästa till sina elever.

Hannas egna ord:
”Hästlivet är min stora passion och jag lever idag min dröm, drömmen innebär mycket hårt jobb men det är en livsstil jag valt och som jag älskar. Ängvaktartorp är min plats på jorden.”

Utbildningar inom hästsektorn:
Godkänd Id‐kontrollant och chipmärkare sedan 2004 (Sv. Hästavelsförbundet)
Hästkunskap på Strömsholm, 2010
Exteriördomaraspirant‐kurs, del 1, 2010‐(Sv. Hästavelsförbundet)
Hovvårdsutbildning HPT för KC La Pierre, 5 dagarskurs 2012
Diplomerad ridlärare Integrerad Ridkonst, 2016
Utbildad seminassistent, 2016
Grundläggande pedagogik (Hästsportens folkhögskola, Ridskolan Strömsholm), 2020
Verksamhetsledare hästrelaterade näringar, påbörjad hösten 2023

Några av de instruktörer Hanna tränat mest för under åren:
Toini Pettersson, (2000-).
Paulo Bastos, (2007, 2010, 2014-).
Julio Borba, (2006-2008).
Piet Bakker, (2008-2011).
Christina Drangel (2013-)
Charlotte Wittbom, (2011-2012).

Christoffer Lindström
Christoffer är mannen i huset, en månskensbonde ut i fingerspetsarna. På dagtid jobbar han som IT-konsult och kvällar, nätter och helger jobbar han på gården med allt förekommande arbete som alltid uppstår på en gård.
Christoffer rider inte själv men är annars högst delaktig i allt kring hästarna på gården. Han blev snabbt hästvan när han 2006 kom in i familjen, det går fort att lära när man flyttar in på en gård med 60 hästar!
Under lägersäsong så är Christoffer även kock och ansvarar för alla måltider som serveras. Allt från barnvänliga rätter som spagetti och köttfärssås, vegetariska rätter, till trerätters middagar för våra vuxna weekend-deltagare. Mest efterfrågad är kanske den populära kladdkakan som har blivit något av ett signum här på alla kurser och läger.

Jeanette Jonsson
Jeanette Jonsson är under hösten 2023 vikarie i ridskolan de tillfällen som Hanna är iväg på utbildning.
Jeanette har ägnat sig åt hästar sedan barnsben, hon började tidigt i livet på en ridskola på Värmdö. Senare i livet blev det Lipizzaner för Jeanette och det var i den vevan, runt 2006, som Jeanette och Hanna för första gången träffades i styrelsen för Svenska Lipizzanerföreningen där de jobbade tillsammans under några år. I ridningen har Jeanette ridit för många olika instruktörer, såsom Carina Eriksson, Hanna Engström och Christina Drangel. Jeanette har liksom Hanna utbildat sig på Drangelska ridinstitutet, 2014 tog Jeanette examen och blev diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst. När sedan Jeanette med familj flyttade till Hällberga korsades Hanna och Jeanttes vägar återigen och hösten 2022 började ett samarbete kring lektionerna på Ängvaktartorps ridskola.

Hanna och Jeanette under sommarshowen juni 2023