Betalningsvillkor
Uteritter & privatlektioner betalas vid bokning via Swish 123 644 96 56 eller Bankgiro: 309-8761
Avbokning av uteritter och privatlektioner kan ske fram till fyra dagar innan riddag mot full återbetalning, avbokning senare än fyra dagar innan medför 50% återbetalning. Återbud på riddagen medför ingen återbetalning.

Att tänka på inför er ridning hos oss
Ankomst vid tiden vi bokat. Hästen finns i stallet när du kommer, du sköter hästen inför och efter ridning, räkna med ca totalt 30-45 min för detta utöver ridtiden. Vid privatlektioner om du är nybörjare ingår viss skötsel i lektionstiden.
Vi rider i alla väder, tänk därför på att ha kläder efter väder (extremväder undantaget). Ridhjälm finns att låna hos oss. Handskar är bra att ha vid ridning under alla årstider.
All ridning sker med en ledare från gården, med andra ord rider du aldrig ut helt själv (undantag kan göras då du har ridit hos oss en längre tid). Ridningen anpassas alltid efter väder och underlag.

I enlighet med jordbruksverkets krav på hygienregler för ridanläggningar gäller följande:
Tänk på att undvika smittspridning mellan gårdar, använd inte samma kläder i olika stall. Desinficera skor/hjälm/säkerhetsväst innan du kommer till oss.
Handhygien är av största vikt för att förhindra spridning av zoonoser mellan djur och människa samt djur till djur. Vatten och tvål finns tillgängligt i stallet och vid högre smittryck finns även handsprit att tillgå.

Viktgränser
Det är viktigt att tänka på variation och hållbarhet för hästarna, och ju fler personer som är här och rider, desto viktigare är det att ha riktlinjer för att ha hållbara, glada och friska hästar.
En hel del forskning visar att en häst generellt kan bära 17-20% av sin egen kroppsvikt. Det finns förstås olika faktorer som gör att det ändå kan variera, t ex ryttarens kunskap, balans och följsamhet. 85kg nybörjare som är mycket obalanserad är mycket värre än 85kg erfaren ryttare som balanserar upp sin kropp och anpassar ridningen efter det.
Det kan också vara olika från häst till häst, det har inte alltid med storleken på ponnyn/hästen att göra, utan mer hur hästens kropp ser ut och vad den har för förmåga att bära sig och en ryttare på ett bra sätt utan att ta skada i exempelvis rygg och leder.
Önskar man rida men väger för mycket finns det många andra aktiviteter att göra med hästen, exempelvis relationsarbete, tömkörning, träning vid hand eller körning. För hästar är ju ändå så mycket mer än just ridning!

Generella viktgränser på Ängvaktartorp, exkl hästens och ryttarens utrustning:
A-ponny: ca40kg
B-ponny: ca50kg
C-ponny: ca 60kg
D-ponny: ca 65-70kg
Lipizzaner: ca 80-85kg