Vi erbjuder terminsbaserad gruppridning för vuxna genom våra ridgrupper, vi har alltid små grupper med mellan 3-4 elever per grupp vilket ger mycket fokus till varje elev och goda möjligheter till individanpassning.
I våra ridlektionsgrupper för vuxna ägnar vi oss åt kroppsmedvetenhet, dressyr, träning från marken, bommar, Working Equitation och uteritter.

Vi tycker att det är viktigt att inte bara rida på ett trevligt sätt som gynnar både häst och ryttare utan även att eleverna får skapa en kontakt med hästen från marken, med hänsyn till hästens naturliga beteende som flockdjur och flyktdjur, därför ingår att hämta hästarna i hagen samt att förbereda inför och ta hand om hästen efter ridpasset. Ett helhetskoncept där varje tillfälle därför är ca 90-120min inkl hämta/lämna, borsta osv.

Vår ridverksamhet är för dig som förstår det positiva i att hästarna lever ett bra hästliv i flock med andra hästar, på lösdrift. Våra hästar är endast med i ridverksamheten ett fåtal dagar per vecka, för att behålla sin utbildningsnivå, för hållbarhetens skull och framförallt att behålla hästarnas glädje kring att umgås med människor. Övrig tid rids dom av oss på gården.

Vårterminen 2024 erbjuder vi:

Söndagar, varannan vecka
Vuxengrupp med totalt 8 tillfällen. kl 14.00-ca16.00.
Gruppen rider jämna veckor med start vecka 6. Följande datum: 11/2, 25/2, 10/3, 24/3, 21/4, 5/5, 19/5, 2/6.
Denna grupp är lämplig för dig som vill variera din ridning med lektioner på ridbana samt uteritter i skog och mark, för dig som har erfarenhet sedan tidigare och är van att rida i alla gångarter. Gruppen har 3-4 deltagare.
Varannan gång är vi på ridbanan där du får värdefulla tips och övningar för att utveckla din sits och hjälpgivning på våra känsliga lipizzaner, varannan gång rider vi ut i skogen och njuter av naturen från hästryggen, lugna turer med skritt och trav på uteritterna. Vissa uteritter övar vi på det vi lärt oss under lektionerna, vissa uteritter rider vi mer kravlöst. Ridtiden på ridbanan är ca 45min, på uteritter ca 60-70min.

Söndagar, nybörjargrupp för vuxna
Nybörjargrupp för vuxna, med totalt 8 tillfällen. Gruppen rider ojämna veckor med start vecka 5, kl 14.00-ca16.00
Denna grupp är för vuxna som vill lära sig kring hästar och ridning. Under kursen kommer vi gå igenom hästens beteende, hur vi gör iordning hästen för ridning, övningar från marken med hästen, samt grundläggande ridning. Gruppen har 3-4 deltagare.
Ridtiden på ridbanan är ca 45min, på uteritter ca 60-70min.

Fredagar kl 11.00-12.15 (vecka 5-vecka 13)
För dig som är dagledig, eller dig som har möjlighet att ta en långlunch eller kanske en friskvårdstimme, startar vi nu en ridgrupp för vuxna på fredagar kl 11.00-12.15, på 8 tillfällen. Vecka 5 – vecka 13, uppehåll vecka 8.
Denna grupp passar dig som inte är helt nybörjare, utan riktar sig till dig som minst kan rida i alla gångarter, men vi anpassar ridningen efter gruppen.
För att du ska hinna tillbaka till ditt jobb väntar hästarna i stallet när du kommer. Är du helt ledig är du varmt välkommen att följa med och hämta och lämna hästarna i hagen.

Fredagar kl 11.00-12.15 (vecka 15-vecka 23)
För dig som är dagledig, eller dig som har möjlighet att ta en långlunch eller kanske en friskvårdstimme, startar vi nu en ridgrupp för vuxna på fredagar kl 11.00-12.15, på 8 tillfällen. Vecka 15 – vecka 23, uppehåll vecka 22.
Denna grupp passar dig som inte är helt nybörjare, utan riktar sig till dig som minst kan rida i alla gångarter, men vi anpassar ridningen efter gruppen.
För att du ska hinna tillbaka till ditt jobb väntar hästarna i stallet när du kommer. Är du helt ledig är du varmt välkommen att följa med och hämta och lämna hästarna i hagen.


Priser vårtermin 2024
Ridgrupp vuxen, varannan vecka, 90-120min: 2 968kr (8 tillfällen)
Ridgrupp vuxen, fredagar: 2 968kr (8 tillfällen)
Ridgrupp vuxen, 90 min: 6 678kr (18 tillfällen)
Vi erbjuder familjerabatt på 10% som dras från den billigaste terminsavgiften.
Vuxenpris gäller från det år man fyller 20 år.

Fakturan för terminen kommer via mail, förfallodatum 31 januari 2024.
När man är elev på vår ridskola binder man upp sig på hela terminen och är därmed skyldig att betala hela terminsavgiften. Avgiften återbetalas endast vid långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg.
Det går att dela upp terminsavgiften på fler tillfällen om man säger till i tid.

Alla ridlektionspriser är inkl. 6%moms. Vi har ingen medlemsavgift.OBS! Vi rider alla röda dagar som vanligt, förutom valborgsmässoafton.

Varmt välkommen till en härlig vår med oss på Ängvaktartorp!