Vi erbjuder terminsbaserad gruppridning för vuxna genom våra ridgrupper, vi har alltid små grupper med mellan 3-4 elever per grupp vilket ger mycket fokus till varje elev och goda möjligheter till individanpassning.
I våra ridlektionsgrupper för vuxna ägnar vi oss åt kroppsmedvetenhet, dressyr, träning från marken, bommar, Working Equitation och uteritter.

Vi tycker att det är viktigt att inte bara rida på ett trevligt sätt som gynnar både häst och ryttare utan även att eleverna får skapa en kontakt med hästen från marken, med hänsyn till hästens naturliga beteende som flockdjur och flyktdjur, därför ingår att hämta hästarna i hagen samt att förbereda inför och ta hand om hästen efter ridpasset. Ett helhetskoncept där varje tillfälle därför är ca 90-120min inkl hämta/lämna, borsta osv.

Vår ridverksamhet är för dig som förstår det positiva i att hästarna lever ett bra hästliv i flock med andra hästar, på lösdrift. Våra hästar är endast med i ridverksamheten ett fåtal dagar per vecka, för att behålla sin utbildningsnivå, för hållbarhetens skull och framförallt att behålla hästarnas glädje kring att umgås med människor. Övrig tid rids dom av oss på gården.

Vårterminen 2024 erbjuder vi:

Söndagsridning varannan vecka
Till våren kommer vår vuxengrupp som rider varannan söndag fortsätta, med totalt 8 tillfällen. kl 14.00-ca16.00.
Gruppen rider jämna veckor med start vecka 6. Följande datum: 11/2, 25/2, 10/3, 24/3, 21/4, 5/5, 19/5, 2/6.
Vi har också möjlighet att starta ytterligare en grupp som rider söndagar ojämna veckor. Hör gärna av dig via mail till hanna@angvaktartorp.se om du är intresserad av en plats i gruppen.
Denna grupp är lämplig för dig som vill variera din ridning med lektioner på ridbana samt uteritter i skog och mark, för dig som har erfarenhet sedan tidigare och är van att rida i alla gångarter. Gruppen har 3-4 deltagare.
Varannan gång är vi på ridbanan där du får värdefulla tips och övningar för att utveckla din sits och hjälpgivning på våra känsliga lipizzaner, varannan gång rider vi ut i skogen och njuter av naturen från hästryggen, lugna turer med skritt och trav på uteritterna. Vissa uteritter övar vi på det vi lärt oss under lektionerna, vissa uteritter rider vi mer kravlöst. Ridtiden på ridbanan är ca 45min, på uteritter ca 60-70min.

Vuxengrupp vardagar
Till våren har vi möjlighet att starta en vuxengrupp under vardagskväll, med totalt 18 tillfällen, kl 18.00-ca20.00 Vilken dag det blir är ännu inte helt bestämt. Vårterminen 2024 startar vecka 5, vi har uppehåll vecka 8 och vecka 14. Sista veckan har vi vecka 23, det ger en termin på 18 tillfällen. 
Denna grupp är lämplig för dig som är vuxen och har riderfarenhet sedan tidigare och som är van att rida i alla gångarter. Kanske passar den dig som är ”återvändare”, dvs du kanske har ridit som ung och längtar efter att komma igång med hästar och ridning igen. Gruppen har 3-4 deltagare. Om allt fungerar bra så är tanken att ryttaren rider samma häst hela terminen.

Fakturan för terminen kommer via mail, förfallodatum 31 januari 2024.
När man är elev på vår ridskola binder man upp sig på hela terminen och är därmed skyldig att betala hela terminsavgiften. Avgiften återbetalas endast vid långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg.
Det går att dela upp terminsavgiften på fler tillfällen om man säger till i tid.

Priser vårtermin 2024
Ridgrupp vuxen, varannan vecka, 90-120min: 2 968kr (8 tillfällen)
Ridgrupp vuxen, 90 min: 6 678kr (18 tillfällen)
Vi erbjuder familjerabatt på 10% som dras från den billigaste terminsavgiften.


OBS! Vi rider alla röda dagar som vanligt, förutom valborgsmässoafton.

Alla ridlektionspriser är inkl. 6%moms

Varmt välkommen till en härlig vår med oss på Ängvaktartorp!