Den perfekta bilden?

Ibland lyckas man ta i det närmaste en perfekt bild, trots att man endast har en så simpel kamera som en mobilkamera till hands! Eftersom jag har ett stort behov att dokumentera mina hästar i träningen händer det alltför ofta att jag stundtals står med mobilkameran i ena handen när jag longerar. En inte helt bra situation måste jag erkänna. Dels är det ohyfsat mot hästen att begära fokus och arbete av den när man själv bara gör något med en hand. Dels är det faktiskt ganska svårt att ta kort och longera samtidigt.

Cosmo passade häromdagen på att showa lite extra för Convoj, eftersom jag ändå inte var 100% fokuserad på longeringen på grund av mitt fotograferande. Precis i hans finaste showande lyckades jag då ta denna ståtliga bild!
DSC_3435
Vad bilden inte avslöjar är att några ögonblick senare när vi stannat för att jag skulle lägga bort mobilen och faktiskt ägna mig åt träningen helhjärtat, så böjer Cosmo ned huvudet för att nosa på marken, kliver på longerlinan, märker att han sitter fast och gör ett snabbt och ganska odramatiskt ryck med huvudet. Kapsonen gick sönder och kvar stod en lös Cosmo med en trasig kapson på marken framför hovarna. Jaha, så kan det gå, allt för bildens skull. Det hela slutade väl då Cosmo aldrig förstod att han var fri och vi gick in i stallet för att hämta en annan kapson och kunde sedan fortsätta arbetet.

DSC_3446

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar