Kurs

Under den gångna veckan har jag också hunnit med att vara iväg på ytterligare ett kurstillfälle i utbildningen mot Diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst. Vad är Integrerad Ridkonst kanske man undrar? Christina Drangel som är vår kursledare beskriver utbildningen med dessa ord:  ”För dig som vill sprida god ridning och bli bra på att rida hästen stark och frisk genom hållbar ridutbildning”

Nu har vi i min grupp haft vårat sjätte kurstillfälle, så nu är jag återigen fylld med inspiration och ny kunskap!  Några av de läxor vi har tills nästa kurstillfälle är att visa några övningar inom TTouch och TTeam, så om just Du är intresserad av att få veta mer om detta genom en lektion, hör av dig till mig på info@angvaktartorp.se  Under min utbildning har jag extra förmånliga priser till mina elever. Självklart kan Du också boka en ridlektion, lektion i longering eller i långa tyglar. Jag kommer gärna hem till Dig och har lektion för dig med din häst, eller så går det utmärkt att boka lektion på någon av Ängvaktartorps fina hästar.

Jag fick lite guidning i longeringen med Frodo, där vi provade att ha lite mer kontakt i longerlinan, något som hade god effekt på Frodo som fick lättare att hålla sig låg med huvudet. Spännande att fortsätta med detta på hemmaplan nu och se hur han utvecklas.

Förutom all intressant teori har detta kurstillfälle fortsatt fokusera på ”fas 1” i ridningen, dvs att få hästarna framåt nedåt för att komma upp med bröstryggen. Min kurskamrat Dorthe lånade också Frodo, så här kommer några bilder på dom från deras lektioner. Denna gång hade jag bara filmkameran med, så bilderna är utklippta från filmen, därav inte den bästa kvaliteten.
fro_tr4 fro_tr3 fro_tr2 fro_tr1

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar