Gårdsmönstring 2017

Så var årets gårdsmönstring av fölen klar, som vanligt är man lite nervös innan, men ändå börjar man lära sig ungefär hur det ska gå för uppfödningarna. Gårdsmönstringen arrangeras av Södermanlands Hästavelsförening och domare Elisabeth Ljungstorp kommer hit och bedömer fölen.

Två jättefina hingstföl har vi fått i år, ett från vardera av våra avelshingstar.

Först ut var Maestoso Bellamis första föl – Siglavy Capriola Bellami e: 21 Siglavy Capriola Convoj, som fick fina 48 poäng och visade en jättefin trav, mamma Bellami travade också jättefint så han har att brås på. Fölet, som av sina nya ägare kallas Sigge, fick en 9:a på traven, så kul! Det är ju alltid lite extra kul när det är ett ”nytt” sto som får fina föl, då vet vi att hon är ett bra avelssto och vi känner extra glädje i att hon är dräktig igen, 2018 väntar ett helsyskon.
_T3E3233 _T3E3234

Andra hästen ut var 192 Cadinas föl – Pluto Cadina II e: 27 Pluto Breziqa II, som fick 46 poäng. Precis samma slutpoäng som helsyskonet från förra året, men med lite annorlunda fördelning. Extra glada är vi för kommentaren att vi ska vara rädda om denna hingstunge. Det kommer vi verkligen vara, vårt sista föl efter vår hingst 27 Pluto Breziqa II. Fölet, som ännu inte har fått något lämpligt smeknamn, har för alltid tagit en bit av mitt hjärta och pappa Breziqa syns så tydligt i hans ögon, så vad det än blir av honom så kommer han få vara kvar hos mig.
_T3E3295_T3E3329

Det blev inte så många bra bilder från mönstringen, men snart väntar ny fotografering av fölen.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar