Pauloträning september

Igår var Paulo på besök för att träna oss på Ängvaktartorp. Jag tycker det är så viktigt att rida för instruktör regelbundet för att fortsätta utveckla både mig och hästarna.

Först ut var jag och Palko.
Jag har tyvärr inte ridit Palko så mycket den sista tiden och det märktes tyckte jag, han var inte alls lika mjuk och fin som han brukar. Men Paulo tyckte ändå att det såg bra ut och visst mot slutet efter en hel del jobb så kändes det bättre. Men jag upplevde att jag fick jobba mer denna gång, men det är ju mitt eget fel som inte tränat lika mycket, och man får lägga sig på en nivå därefter. Galoppfattningarna var iallafall faktiskt mycket bättre denna gång, och det var kanske i galoppen vi fick bästa känslan för dagen.

_T3E5860

 

Sen var det Anna och Spirit. Dom utvecklas i en rasande fart och påbörjade nu galoppombyten! Så kul att se dom, den lilla stund man hinner. Det är ju nämligen ganska fullt upp när man rider varannan häst, mycket förberedelser, men någon minut här och där hinner man sitta still och titta.
_T3E6262

 

Efter Anna var det min tur igen, denna gång kunde jag inte längre hålla mig, utan jag valde att rida Breziqa, och trots att han vilat en del den sista tiden under avelssäsongen är han otroligt mjuk och fin, man blir lite förvånad att han kan vara så mjuk, han är ju ändå 24 år!
Vi tog ett litet kortare pass och hade många och långa skrittpauser. Det är så givande att rida på honom, varje gång! Denna gång gjorde vi något galoppombyte och sedan kikade vi på min begäran lite på galopp-piruett. Och trots att det var jobbigt för honom så klarade han det utmärkt – världens bästa häst!
Inga bra bilder eftersom han är lite tunn efter avelssäsongen, men istället en bild från 2013, första året han var hos oss!
7B8I6291

 

Sist ut var Anna och Frodo.
Frodo  var lite ofokuserad denna blåsiga dag, men Anna gjorde ett utmärkt jobb och mot andra halvan av passet såg traven jättefin ut och Frodo började dansa, de gjorde även bra galoppfattningar! Det märks att det går framåt för Frodo i hans vardagliga arbete!
_T3E6400

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar