Dagen

När man har ont om tid för att blogga kan man prova på multitasking, det vill säga att göra fler än en sak samtidigt. I detta fall blogga på mobilen samtidigt som kvällspromenaden till flockarna på betet.

Jag ska försöka beskriva min dag lite kort samtidigt som jag försöker att inte snubbla på grästuvorna.

Efter morgonens rutiner tränade jag första hästen för dagen, Cosmo. Som vanligt börjar vi passet med lite longering och därefter blev det ridning.

Här är han redo för träning. Bild direkt från mobilen då, eftersom jag ägnar mig åt multitasking.

DSC_1606

Efter lunch åkte jag iväg på Id-kontroll av två föl. Det är ju den tiden på året nu, då alla föl ska id-kontrolleras inför sina hästpass. Jag är id-kontrollant och chipmärkare och är verksam i hela Sörmland, hör gärna av dig om du behöver min hjälp!

På eftermiddagen hann jag sedan med ett träningspass till, denna gång med Per. Jag gjorde honom lite extra tjusig med fläta idag då det vankades fotografering, bilderna kommer upp imorgon. Så länge en mobilbild. Idag hade jag och Per premiär för vår första galopp tillsammans, så kul! Frida som red in honom har galopperat på honom, men jag har avvaktat.

DSC_1639

Efter kvällsmat var det dags för kvällspasset. Här en bild från stoflocken, i början av den här promenaden.

DSC_1643

När jag nu kommit till de andra flockarna är det för mörkt för att fotografera. Faktiskt så mörkt att pannlampa hade behövts, trots att klockan bara är strax efter 22. Men jag får öva mitt mörkerseende. Jag har nu hälsat på alla hästar och känt igenom så att alla är ok.

Nu är jag snart tillbaka på gårdsplanen igen och då väntar hingstarna på mat och att få komma in i sina boxar.

Huruvida det faktiskt går fortare att multitaska vet jag inte, men nu har jag provat det. På köpet har jag blivit stucken av otaliga tistlar som jag i mörkret, med näsan i mobilen, gått rakt in i.

Dags att lägga bort mobilen nu och sätta fart med det som ska göras.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar