Ännu en vecka

Så har ännu en vecka rusat förbi

Förra helgen njöt jag av en härlig familjedag i nästan sommarvärme, det var en underbar dag på upptäcktsfärd i skogen tillsammans med min lilla son på Finduz.

DSC_0307 DSC_0347

 

Måndagen susade förbi med de dagliga sysslorna, en uteritt i skogen på eftermiddagen och avslutades med ridskolan på kvällen.

DSC_0445 (1)

På tisdagen kom Leos hovslagare och fixade hans hovar, ännu ser de inte helt normala ut efter fång-anfallet i höstas, men han rör sig såklart helt obehindrat.

Onsdagen var en något intensiv dag, dagliga sysslor, sen hovslagaren hela förmiddagen, därefter var  veterinären på plats för vaccination så vi promenerade runt bland flockarna och gav vissa dräktiga ston sin stelkrampsspruta samt sista spruta i grundvaccination till vissa ettåringar. Sen höll jag en privatlektion på Lippe innan kvällens ridskola.
DSC_0525

Torsdagen blev också ganska intensiv, började med lektion för medryttare Ulrika på Zora under förmiddagen, där de jobbade på fint i skritt, trav och galopp. Efter det var det dags för en snabb lunch innan jag skulle åka och hämta en hästtransport med hö, lite slarvig var jag nog för jag kom bara ett tjugotal meter innan jag tappade transporten från bilen, men det löste jag och Ulrika snabbt! Sen hem och fortsätta med stalljobbet, fler boxar att skura och descinficera inför fölningar, hann knappt klart innan det var dags för nästa medryttar-lektion för Mathilda på Vildblomman och Annie på Polly varefter jag hade 20 minuter att skynda mig ut i regnet och hämta in ridskoleponnyerna inför torsdagslektionen.
zora_u_trav zora_u_galopp polly_vildblomman

Fredag är för tillfället vår lediga dag, då gör vi bara det som alltid måste göras, till exempel titta till hästarna i flockarna. Just nu lockar gräset mer än hösilage så just nu går det åt liiiite mindre foder. Här ses 181 Favory Titania gå och leta grässtrån.


DSC_0588

Vår fina Pincsi växer till sig, hon har nyligen fyllt två år. Pincsi är e: 27 Pluto Breziqa II u: 181 Favory Titania

DSC_0598

Unghingstarna har i mina ögon en fantastisk vinterhage som dom använder väl. Det går upp och ner för backar och berg, över stockar och stenar och däremellan större öppna ytor att busa på.

unghingstar_april

Från köksfönstret kan man njuta av vackert ljus över markerna när det regnar samtidigt som solen skiner.
DSC_0613

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar