Avelssäsongen så långt

I år hade vi planer på att betäcka sex av våra ston, vi valde att börja ganska tidigt (för oss räknat), vi hade gärna sett att vi var klara med betäckningssäsongen redan i maj, det lyckades inte riktigt, men nästan!
Nu är vi i mitten av juli och vi har fem ston dräktiga; 192 Cadina, 181 Favory Titania och Sagana är dräktiga med 27 Pluto Breziqa II.
Kulltorps Zilva är dräktig med Gasque, en ridponnyhingst som blev bruksprovsvinnare och Årets hingst 2009, här kan man läsa mer om honom.
198 Pluto Athena krånglade lite då det visade sig att hon stod med bakterier, men nu är hon äntligen konstaterad dräktig med 21 Siglavy Capriola Convoj.
Kvar är då Maestoso Bellami, ett förstagångssto som visat sig vara ett lurigt sto när det kommer till brunster. Hon är väldigt hemlig med hingsten när vi kolla brunster och när hon väl visar brunst så har hon redan ovulerat. Två brunster missade vi att seminera på, på grund av att hon ovulerade så snabbt, trots att veterinären hade full koll med UL. Tredje gången hann vi seminera med den tilltänkte hingsten, Convoj, men hon tog sig tyvärr inte. Nu ger vi det ett försök till denna säsong, går det inte nu så får hon helt enkelt vänta tills nästa år.

Ett av årets föl – Pluto Cabra

DSC_0665

 

 

 

Lämna ett svar