Ögonproblem

Så här i sommartider är det ju ökade risker för ögoninfektioner hos hästar. Vi har flughuvor på nästan alla av våra hästar för att undvika ögonproblem. Undantaget är unghingstflocken av förklarliga skäl, det är helt enkelt onödigt att sätta på något som i nästa sekund kommer dras bort av de andra nyfikna och leksugna hästarna. Oftast brukar den flocken klara sig ganska bra ändå mot flugorna, de hästarna lever så tätt tillsammans så de får mycket hjälp av varandras svansar.
Häromdagen hade dock Timon ett rinnigt öga som snabbt utvecklades till ett grått öga, veterinär fick tillkallas. Är det något man inte bör vänta med och se hur det går, är det just ögonproblem då det snabbt kan bli allvarligt. Det visade sig att Timon hade ett rejält sår på hornhinnan och nu väntar en intensiv behandling med olika ögondroppar och salvor flera gånger om dagen samt Metacam.
Så nu är Timon tillfälligt hemma från sommarbetet och får på köpet lite extra träning på att bo ensam i stallet och ensam i hagen. Det gäller att se det positiva i eländet!

IMG_5242

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar