Vilken dag!

Igår var det en fullspäckad dag, som så ofta just nu. Kul men lite galet kanske, men när man tänker efter så är det nog många jobb som är minst lika intensiva med långa arbetspass.

Hursomhelst, först fölvaka hela natten, sen upp 05.30, försöka vakna till liv, ut till hästarna för morgonfodring och utsläpp, titta till flockarna, in och äta frukost själv med familjen lite snabbt, men familjärt (alltid viktigt!) Ut igen för att möblera om i några flockar. Vid 11 kommer första transporten inrullande på gårdsplanen. Ner till hagen igen för ihopsläpp, iaktta, fotografera. Hem till gårdsplanen igen, prata med alla hästägare, skriva kontrakt, ner till hagen igen med ytterligare en unghingst, samma procedur igen, iaktta, fotografera. Sen tillbaka till gården igen, där en 45 min privatlektion väntade, därefter springa in i huset för att göra en smörgås och slänga i sig ett glas juice, ut igen inför nästa lektion som vi dock fick korta ner till bara 30min, för sedan väntade ridskolan, in med fyra ponnyer, inse att det bara kom två barn.  Promenera ut på uteritt i skog och mark med eleverna i 45 min, tillbaka till gården. Fixa en hage åt Per, ut med honom i hagen. Kolla till unghingstarna, allt lugnt där. Tillbaka till gården igen, ut med ponnyerna och sen…. ÄNTLIGEN, sitta i en stol på altanen några minuter för att äta en grillad korv. Någon timmes återhämtning sen ut och städa i stallet igen, skura boxar, mata kraftfoder till vissa och sen leka lite med min son på kvällen och nu försöka att natta, kl 21.00.

Ja, full fart kan man säga!

När man spaltar upp det så här låter det inte så mycket, men med tanke på att det ena avlöst varandra precis hela tiden så kan man förstå att det är intensivt. Inte ens någon minut emellan att hinna fundera eller sitta still en stund. Men det är ju tur att det bara är vissa dagar som är så här.

För övrigt är det sommar nu, några bilder från veckans varma väder.

Ny inackordering – Trixie med föl

_T3E2872 _T3E2875

 

Vår fina Leopold

_T3E2862

Frodo och Cadiz
_T3E2831

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar