Vecka 21

Först en kall och blöt vår och sen, pang, bom så blev det sommar direkt!

Det har varit en intensiv maj månad för min del därför har jag missat några veckouppdateringar här. Nu närmar sig slutet av vårterminen med stormsteg.

April-maj betyder också avelssäsong för oss på Ängvaktartorp.

Vårat föl för 2024 föddes 17 maj. Just nu är de i den lilla hagen nedanför stallet, om ni är nyfikna på att se hur nytillskottet ser ut går det bra att gå fram och kika, men inte så nära så att ni rör vid staketet, då blir mamman överbeskyddande och stressad.

Vecka 23 är det avslutningsvecka på ridskolan då vi kommer ha lite extra festlig ridstund och fika efteråt. Särskilda tider för vecka 23 kommer senare.

Ni som har missat lektioner under våren och meddelat frånvaro i tid, passa på att ta igen era lektioner under denna och nästa vecka. Vecka 23 har vi inga igenridningar.

Varma dagar som det är just nu är det en bra idé att ha med sig vattenflaska till ridningen 🌞

Ni har väl koll på vårat Öppet hus med sommarshow som vi kommer ha 1 juni?

Det blir en festlig dag med olika aktiviteter såsom tipspromenad, käpphästhoppning, loppis, ponnyridning, fikaförsäljning och en sommarshow där du får se våra duktiga elever rida olika uppvisningar med våra ponnyer och lipizzaner.

Denna dag delar vi också ut diplom till de elever som gått i vår ridskola VT 2024 och har dragning av den ryttare som ska vinna presentkort på privatlektion. Vinnaren lottas ut bland de ryttare som varit med på både programridning i dressyr och Pay & Jump under vårterminen.

Så, ta med familj, släkt och vänner och kom hit! Gratis inträde men bra att anmäla via mail så vi vet hur många som kommer.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist