Kul med träning

Att träna hästar är så kul!  Faktiskt oavsett vilken häst det är, att se varje hästs potential och få den så bra som möjligt under just den hästens förutsättningar är så givande.
Jag har en förkärlek för att träna helt gröna unghästar, vilket jag som tur är får göra ofta i mitt jobb eftersom vi hela tiden har en jämn ström med nya unghästar i vår roll som uppfödare. Jag försöker fundera över vad det är som jag tycker är roligt med det…jag tror det är att med en grön unghäst finns oftast inga bekymmer, den har inget dåligt bagage och man ser utveckling så fort, vid varje träningspass.

Sedan några veckor tillbaka tränar jag Kåda. Kåda är en av mina ridskoleponnyer, hon är född 2010 och är alltså åtta år gammal. När jag köpte henne vårvintern 2017 var hon riden i skritt och trav samt mycket longerad. Vad vi nu ägnar oss år är dels mer skolning i galoppen och sen har jag även vant in henne med svanskappan som hon inte helt accepterat förut, vilket har varit ett bekymmer då alla sadlar åker fram på henne.
Träningen går superbra och hon utvecklas fint till en ännu mer välskolad ridskoleponny.

Bilder från det första träningspasset under denna träningsperiod

 

MOV_0554_000014 MOV_0554_000025

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar