Utställning på Ängvaktartorp

Lördagen den 8 augusti arrangerade SLF/ASHR utställning och avelsvärdering på Ängvaktartorp.

Denna härligt, varma dag var det femton lipizzaner som bedömdes av domare Elisabeth Ljungstorp, av dessa femton hästar var elva våra hästar, vilket innebar mycket jobb för oss på Ängvaktartorp.
Jag är så tacksam för alla fina medhjälpare som hjälpte oss under dagen och alla som hjälpt till med förberedelserna inför denna dag, ni är alla ytterst delaktiga i dagens fina resultat!

Fyra av våra ston skulle stambokföras. Neapolitano Nefelejcs fick 37 poäng och avelsvärdeklass B, blev mätt till 161cm. Nellie, som hon kallas, gjorde även ett godkänt ridprov.
Maestoso Bellami fick fina 40 poäng och avelsvärdeklass AB, hon blev mätt till 149cm i mankhöjd.
756 Rama II fick också 40 poäng och avelsvärdeklass AB, hon blev mätt till 154cm.
Och så det nyaste tillskottet på gården, stoet Rita som fick dagens högsta poäng, 41 poäng och avelsvärdeklass AB. Rita är 153cm.

Vårat sto Cabra har en avelsvärdering sedan hon var fem år, med tråkiga 35 poäng, vi valde därför att visa henne igen när vi ändå hade utställning och denna gång fick hon 37 poäng.

Vi visade också några ungston; Palerma två år, samt Pincsi, fyra år.
Det blev tyvärr inget avelsdiplom för Pincsi, vilket vi ändå kan ha förståelse för. Pincsi är nog en häst som behöver lite längre tid på sig för att blomma. Hon visade sin fina trav och fick 9 poäng där, totalt blev det 39poäng, som vi är jätteglada för!

Även fina Palerma fick fina 39 poäng och hon skötte sig utmärkt under dagen.

Våra två föl, Calabria och Siglavy Capriola Rama visades också upp.
Calabria, bara en månad gammal fick totalt 48 poäng med 9:a på traven. Calabria är enligt mig en kopia av sin far 34 Pluto Timon, så det förvånar mig inte att hon har fina rörelser.

Siglavy Capriola Rama, som här hemma kallas för Rambo, fick 47 poäng och visade en fin galopp, välbalanserad och i uppförsbacke.

Vi är stolta över alla våra fina hästar, men dagens höjdpunkt var ändå när vårat sto 181 Favory Titania blev ELIT-premierad, 23 år gammal, elva fina avkommor och nu dessutom dräktig med Pluto Cosmo.
 

Lämna ett svar