Unghästträning

Just nu har jag lite extra träning av våra unghästar, närmare bestämt ettåringarna.

Det är snart dags för betessäsongen och innan det är det bra med lite uppdatering av hanteringen.

Våra hästar växer ju upp på lösdrift och då får man kanske lägga lite mer tid på träningen, eller i alla fall blir det kanske lite mer genomtänkt träning än om man dagligen leder ut och in ur stallet och tänker att det räcker, vad vet jag.

Vi tränar i alla fall våra hästar sedan de är föl, de är vana vid att flytta undan för tryck, klappas på hela kroppen, lyfta hovar när de står lösa i hagen, verkas, ledas osv. Ungefär det som en unghäst behöver kunna… Sen får de helt enkelt mestadels vara hästar och då och då lägger vi in träningsperioder. Nuförtiden ser min unghästträning en aning annorlunda ut än för några år sedan, man lär så länge man lever! Jag vet ännu inte vilket sätt som är det bästa, om det nu finns något sådant, eller om det är så att man får anpassa sig efter olika hästar och då är det bra att ha många sätt som funkar!

Pincsi och jag tränar tillsammans. Jag har dessutom verkat hennes hovar, utan medhjälpare, medan hon stod lös i hagen.
DSC_2320

Minst en av våra stallkatter är alltid med som min arbetskompis under dagarna, skönt att man aldrig är ensam här på gården. Här ses Lorenzo som underhöll både mig och unghästarna under tiden jag verkade och tränade.
DSC_2328

Uteritter i ridskolan verkar populärt! Mycket utrustning krävs dock så här års på vissa av ponnysarna som snabbt lärt sig att små barn inte är så starka när gräset lockar.
DSC_2354 

Lorenzo är med under kvällsjobbet också, här håller han mig och Cabra sällskap innan en ridlektion.DSC_2372

Min elev övar på rakriktande longering med Cabra.DSC_2380

 

En härlig, vindstilla och lugn kväll på gården!
DSC_2370

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar