Transportträning

De flesta av våra hästar bor ju som bekant på lösdrift. Fölen föds oftast i stallet men är därefter dagligen ute i hagen, under en period kommer de dagligen kommer in i stallet för vila men också för att vänja sig tillsammans med sin mor att stallet är ett trevligt ställe att vara på, därefter bor de dock ute på lösdrift med alla fördelar som det ger. Som föl ”tränas” de dagligen i hagen, när de blir lite äldre lägger vi istället in intensiva träningsperioder då och då för de växande unghästarna. Detta är ett koncept vi tycker fungerar bra, vi har märkt att har man gjort en bra grund med fölet brukar allt gå smidigt därefter.

Nu är det återigen dags för en träningsperiod för våra unghästar. Idag kopplade jag på transporten på bilen och hade transportträning i tövädret.

Först ut var Caruzo som tränades mycket med transporten i höstas. Det verkar ha gett resultat för idag gick han bara rakt in i transporten och åt sin mat. Ett öra bakåt så klart, han måste ju ha lite koll på vad som händer där bak.DSC_0340 DSC_0342 IMG_3921 IMG_3929

Nästa häst var Athos, som alltså är till salu, och är man till salu så måste man ju åka transport! Athos är ett år yngre än Caruzo och är därmed inte lika mycket transporttränad. Athos var inte ett dugg bekymrad över att kliva upp på rampen, utan han klättrade glatt upp med alla fyra benen och funderade på vad han skulle göra härnäst, liksom Caruzo gjorde vid transportträningen i somras, provade han att stå åt alla håll han kunde, alla håll utom med huvudet framåt in i transporten. Han tyckte nog att situationen var lite konstig så jag nöjde mig när han satte framhovarna på transportens golv och stod där en stund med huvudet framåt. Därefter blev det en promenad ut på grusvägarna. IMG_3956 IMG_3967 Här en liten återblick till 2011 när Athos var föl.0032_augusti_2011

Sista träningshästen blev Bianco som också är till salu, han är lika gammal som Athos, alltså snart tre år, och har kommit ungefär lika långt i sin träning. Bianco gjorde sitt bästa för att undvika att gå på rampen i början, men när jag väl styrde honom rakt på så gick han direkt hela vägen in i transporten utan problem och stod sedan där länge och väl och åt mat. Bianco har för övrigt en väldigt fin färg just nu. Han har en vackert skimrande silverman och på rumpan skimrar han i guldfärg.

IMG_3971 IMG_3984

Så här såg Bianco ut som litet föl, relativt nyfödd. Svårt att se att det är samma häst, då han skimlat av så mycket.

0010_juli

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar