ramze_juni2006Lipizzaner/halvblod-valack född1993
e: Ramzes j:r u: 156 Pluto XXVII-37
Mankhöjd: ca 155cm
Uppfödare: Sandor Nemeth, Ankarsrum
Ägare: Christer Thorstensson, Eskilstuna

Ramze är född 1993 hos Sandor Nemeth i Rumhult. Vi köpte honom av Sandor som nio-åring i juli 2002. Ramzes mor är lipizzanerstoet 156 Pluto XXVII-3 (Ramze har samma mor som vår hingst Palko). Pappa till Ramze är ett tyskt hoppblod vid namn Ramzez j:r.
Ramze är en lugn, snäll och väldigt sällskapssjuk häst som älskar att bli ompysslad. Han är ranghög i alla flockar vi har provat honom med, så han passar mycket bra att uppfostra busiga små unghingstar, vilket han har fått göra under några år. Numera är Ramze pensionär från det jobbet, och trivs bättre i den lugnare ”ridhäst-flocken” som består av andra valacker och några ston. Ramze har använts som ridhäst på gården, men är numera pensionär, då och då får han följa med ut på en uteritt, vilket han uppskattar och verkar tycka är kul.
Ramze är en utmärkt nybörjarhäst för att lufsa i skogen, men vill man lite mer med Ramze kräver han sin ryttare. Eftersom Ramze inte tränats så mycket innan han kom till oss så hade han vissa bestämda idéer om saker och ting, tack vare detta har vi lärt oss en massa saker. Bland annat var han VÄLDIGT svårlastad, vilket vi märkte när han skulle iväg på inridning. Vi provade allt, men inget fick honom att gå på transporten! Till slut fick vi hjälp av en tjej som håller på med NH och tydligen hade lastning som specialitet, efter 6 timmar tålmodig ”träning” gick han äntligen på transporten, men tro inte att det skulle vara lätt efter den gången! Vi har fått fortsätta träna Ramze väldigt mycket med lastningen och på köpet har vi lärt oss ett mycket bra lastnings-sätt och framförallt att ha tålamod! Nuförtiden går Ramze på transporten på allt från 30 sekunder till 15 minuter, allt beroende på om det är någon mer häst som ska åka med.

 

ramzestamtavla