Träning för Paulo

Igår hade vi träning för Paulo Bastos hos oss på Ängvaktartorp. Det är så roligt och inspirerande att träna för instruktör, så kul att lära sig mer och utvecklas! Extra roligt är det att ha förmånen att rida så många olika hästar.

Denna gång red jag först Breziqa, 23 år och utbildad till Prix St Georg, mycket välriden och lärorik att rida. Vi jobbade bland annat med galoppombyten, det gick som en dans från höger till vänster, men var betydligt svårare från vänster till höger. Tydligen gör jag något lurt med kroppen just i det varvet vid galoppombytet och Breziqa som är känslig undrar såklart vad jag vill, och därmed blev det fel. Nåja, det jobbar vi vidare på.

_T3E9041

_T3E8995

Jag red också Palko, 19 år, åldersmässigt inte så långt från Breziqa, men en helt annan häst på en helt annan utbildningsnivå, det vill säga en lägre nivå! Det beror mycket på att han är min första dressyrhäst och jag har gjort allt arbete med honom själv, tillsammans har vi letat oss fram bland olika utbildningsteorier och då tar det sin tid. Under årens lopp har vi dessutom varit mycket av-och-på med träningen.

Hursomhelst så fortsätter vi träna tillsammans för att ha roligt och utvecklas mer. Palko är riktigt trevlig att rida, men ganska svår, han är en känslig häst. Nu är han precis igångsatt innan detta kurstillfälle och därför tog vi det lite extra lugnt. Vi fick i uppdrag att ägna oss åt kontakten. Palko har alltid haft en tendens att antingen krulla ihop sig och undvika kontakt med min hand, eller bli stark och springa iväg, en fin balansgång däremellan!
_T3E9287

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar