TACK för den här terminen!

Nu är vårterminen 2024 slut!
Vilken härlig termin vi har haft, både uteritter i skog och mark och många fina pass på ridbanan.
Jag vill tacka er alla som ridit hos oss denna termin, det är så kul att se utvecklingen, inte bara i ridningen utan även med sådant som man märker eleverna kämpat med under terminen, plötsligt faller bitar på plats. Plötsligt lyckas någon tränsa helt själv, eller spänna hästens gympaskor eller ställa in stigbyglarna. Alla har olika saker att träna på och med tid och tålamod så faller bitarna på plats. För mig som ridlärare är det lika kul varje termin, att se den fina utvecklingen hos er elever!
Ridläger
Nu laddar vi för sommarens ridläger som drar igång redan vecka 24, det finns någon enstaka plats kvar, men det är ganska fullbokat.  Vill du gärna komma på ridläger hos oss går det bra att maila intresse även om det ser fullbokat ut vid första anblick, jag har kanske möjlighet att sätta in något extra läger om det finns intresse. Varmt välkommen att höra av dig!


Sommarshowen
Sommarshowen höll vi lördag 1 juni, en varm men lyckad dag. Tack alla som besökte oss och hoppade käpphästhoppning, handlade i loppisen, köpte fika och tittade på vår show, vi är så glada att ni kom och delade denna glada dag med oss! 

Vinnare i stafetthoppningen blev av Hawaii-laget som bestod av Alice & Cinkos, Alva & Cabris och Maja & Zora. Bra jobbat! 

Grattis till er som vann presentkort i tipspromenaden, Ida Lindkvist och Nicklas Lindkvist. 

Ett stort grattis till Alva Forsklint som blev utvald till ”Bästa samspelta ekipage” på programridningen under våren. Motiveringen från domare Jeanette lyder:  ”Ekipaget visade ett oerhört mjukt och fint samspel och utstrålade en sann ”du och jag, Alfred”-känsla. Alva är ett fint föredöme för god ridning och samspel med hästen”

Grattis till Maja Lundholm som blev utlottad vinnare av ett presentkort för att hon deltagit i båda tävlingarna under våren 2024. 

Ett stort TACK till ALLA ni som hjälpt till under sommarshowen, i stort som smått!
Att vi kan samlas kring det här visar hur fin vår verksamhet är! 


 Höstterminen 2024
Jag är nu mitt uppe i planeringen för höstterminen som börjar vecka 33, sista veckan blir vecka 51. Ni som ridit här under våren står automatiskt kvar med er plats till hösten. 
Faktura för höstterminen kommer under sommaren med förfallodatum 31 juli. Det går bra att dela upp betalningen på fler tillfällen om man säger till i god tid, märk i så fall mailet med ”delbetalning terminsavgift” så är det lättare för mig att hitta sen när jag sitter med faktureringsarbetet.

Det ser ut som att det kan bli lite förändringar i schemat inför hösten, jag kommer kontakta er det gäller direkt via mail.

Jag skapar plats för en nybörjargrupp för barn på söndagar kl 10.00-11.00. 30 min kommer vara pyssel och praktisk teori och 30min ridning. Tipsa gärna om du vet någon som är intresserad!

Vi har några ströplatser lediga i följande grupper till höstterminen:

  • Onsdag kl 18.00-19.30: för ungdomar/vuxna som rider i alla gångarter
  • Torsdag kl 17.00-18.30: för barn som rider självständigt i skritt och trav och snart ska börja med galopp.
  • Söndag kl 11.15-12.45: för barn som rider självständigt i skritt men med ledare i trav, eller självständigt i trav.

Vi har också någon plats ledig i vår vuxengrupp för nybörjare som började VT 2024. Gruppen har under 8 tillfällen lärt sig grunderna inom häst och ridning. Är du nybörjare och sugen på att börja rida är ett tips att boka några privatlektioner hos oss under sommaren så ser vi till att du lär dig det du behöver kunna för att passa i gruppen, hör av dig till oss!


Glädjande nyhet
Det var en lång vinter i år, med varierande underlag på ridbanan, isigt, snöigt och regnigt. Tänk att få rida inomhus när regnet smattrar eller när vinden viner och piskar! En dröm jag haft i så många år!
Nu, äntligen, är drömmen om ett ridhus på Ängvaktartorp på väg att förverkligas! Allt är inte helt klart men så här nära har vi aldrig varit.
Min ambition är att vi ska ha invigning till vintern och sen få en väderoberoende ridverksamhet.
Ett ridhus betyder att vi kan hålla igång ridningen på ett helt annat sätt än tidigare, vilket blir ett fantastiskt lyft för vår verksamhet och din ridning!

Uppdateringar kommer!

Till sist vill jag önska  er en trevlig sommar så ses vi igen vecka 33! Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist