Slovenien

Så var man hemma igen efter ännu en tid på resande fot. Denna gång gick resan till Lipizzanerns förlovade land – Slovenien.
Det var i Slovenien som rasen en gång uppkom, för många hundra år sedan, nämligen 1580. För mig som lipizzaneruppfödare har det länge varit en dröm att få åka dit och vandra i lipizzanerns hovspår, insupa atmosfären och få se allt med egna ögon. Och nu var tiden inne att göra slag i saken, och det var magiskt!

Det var en underbart rolig resa och nu är jag verkligen full med inspiration inför den mörka hösten hemma i Sverige. Vi bodde på statsstuteriet Lipica och hade en hel del utflykter inbokade. Bland annat besök hos olika privata lipizzaneruppfödare, samt besök till statsstuteriet Piber i Österrike. Självklart blev det lite ridning också, en härlig uteritt i fantastisk miljö på Lipica och två ridlektioner hann jag med. Jag fick också äran att äntligen träffa Ramas uppfödare, ett trevligt möte!

Jag har många hundra bilder från resan, så det är ett tidsödande arbete att välja ut bilder, och tid är något jag har ont om just nu, därför kommer endast ett fåtal bilder i detta inlägg och sen kommer jag säkert skriva mer om resan framöver, dagar när jag inte har något annat att skriva kanske!

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar