Nya rutiner

 

Nu när det är vintertid har jag lagt om mina rutiner lite för att utnyttja dagsljuset till max. Det betyder att jag går upp extra tidigt, såklart innan det blivit ljust. Medan resten av familjen sover sött smyger jag ut till stallet för att släppa ut de hästar som bor inne. Sen är det fodring av flockar som gäller och strax innan dom andra inne i huset vaknar är jag tillbaka inne så att vi kan äta frukost tillsammans. Hittills verkar det vara ett arbetseffektivt sätt, det känns som att jag får mer tid till träning av hästarna sedan på förmiddagen och eftermiddagen. Dygnet har ju såklart lika många timmar ändå, men det är känslan som är det viktiga här.

Igår var det höstrusk och det är väl egentligen det enda vädret, förutom sommarens varma dagar med många insekter, som hästarna faktiskt vill stå i en ligghall, eller åtminstone någonstans där de kan få lite lä. Det var nämligen 2 grader varmt, regn och blåst igår och hästarna uppskattade sina nyhalmade ligghallar.
Minus tjugo grader och med kall och klar luft utan nederbörd har dom som bekant inga bekymmer att stå ute.

dsc_2519 dsc_2526 dsc_2532

 

 

Breziqa myser i nyhalmad box.
dsc_2563

Avslutningsvis en bild på Randi och Svarti som också bor i stallet, den sista tiden har jag ju bara visat kattungarna, av den enkla anledningen att de är med överallt just nu.

dsc_2578_1

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar