Mio, min mio

Förra helgen var det dags för unghingstarna att gå ut på sommarbete. Viggo (welshponnyvalack född 2005) och inackorderade Shamiso (SWB-hingst född 2018, e: Van Vivaldi) blev ledda till sommarhagen där två till sommargäster väntade. Lilla Mio (Maestoso Bellami II, lipizzanerhingst född 2018, e: 21 S.C. Convoj, u: M. Bellami) ville dock inte följa med.

Mio föddes förra sommaren, lite senare än de andra fölen, ungefär mitt i smeten när jag själv blev beordrad att vila tack vare min graviditet. Mio missade därför den första perioden av träning/socialisering, det blev bara det mest nödvändiga gjort under den tiden. Resten av sommaren var han därför väldigt blyg och det där har hängt med ända tills han vandes av från sin mamma nu under vårvintern. Vi har såklart lyckats göra viktiga saker ändå i hans liv, men att bli fångad med grimma ute i hagen ville han inte den där dagen när vi skulle leda till sommarbetet.

Så Mio blev kvar hemma på gården och fick ett nytt sällskap. Valacken Lippe, 27 år gör nu sitt bästa att lära Mio hur man beter sig. Man ska inte underskatta andra hästkompisar, eller en flock och framförallt tid och tålamod, med en blyg unghäst.

Sedan avvänjningen har han börjat söka kontakt själv och nu går det utan problem att sätta på grimman i hagen. Så snart är det dags att flytta till sommarbetet med dom andra unghästarna.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar