Lipizzaner Riks 2014

I mitten av augusti höll SLF årets Lipizzaner Riks. 40-årsjubileum som det är, hade SLF bokat en domare från stuteriet Lipica i Slovenien.
För er som inte är så insatt i lipizzanern kan nämnas att Lipica (som namnet avslöjar) är lipizzanerns vagga. Det var alltså här rasen föddes år 1580. Vi på Ängvaktartorp tycker det är jättekul att det äntligen blev av med en utländsk domare som ju faktiskt är expert på rasen, det borde vara obligatoriskt varje år! Tyvärr hade vi på Ängvaktartorp inte möjlighet att närvara med några av våra hästar, men vi hoppas vi kan vara med nästa gång, då vi mer än gärna vill få våra hästar bedömda av en sådan erfaren domare. Den andra duktiga domaren var Gun Johansson, som faktiskt bedömt några av våra hästar tidigare.

Vi var i alla fall på plats under utställningsdagen, jag var domarsekreterare under avelsvärdeingen och Christoffer fotograferade hela dagen.

Domare Gun Johansson, Pluto Bartok- reserv BIS, ägare Myy Hävergren och domare Janez Rus. Bartok är för övrigt halvsyskon med många av våra unghästar på gården, då hans far är 17 Pluto Ramon som vi hade i avel 2009-2010.
_T3E4036

Anledningen till att vi inte deltog med hästar, samt att bloggen haft lite lågsäsong en stund, beror på att denna sommar inte är som alla andra somrar hos oss på Ängvaktartorp. Denna sommar har vi nämligen fått tillökning i familjen. Av förklarliga skäl har tiden bara räckt till det mest grundläggande för alla hästar, och såklart betäckningar och träning med fölen.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar