Kurs igen

Så har jag precis kommit hem från mitt 8e segment i utbildningen hos Christina Drangel. Denna gång valde jag att hyra häst istället för att släpa med en av mina egna. Konstigt, kan man kanske tycka om man vet att vi har ca 35 egna hästar på gården, men i den renoveringsröra och tidsbrist vi har just nu tyckte jag det var en bra plan, och dessutom är det ju alltid nyttigt att prova olika hästar!
En ny erfarenhet blev det verkligen, kanske så långt från en lipizzaner man kan komma. Jag fick nämligen rida gentlemannen Garanti, en halvblodsvalack på 17 år, ca 170cm hög och stor och lång på alla sätt, dessutom hade hoppsadel.
I dagarna tre har vi kämpat på tillsammans i skritt, trav och en hel del galopp och på kuppen har jag fått rejält med träningsvärk i i stort sett hela kroppen. Att hoppa upp på en liten, rund lipizzaner när man kom hem igen kändes verkligen annorlunda, men så hemma! Jag uppskattar verkligen att prova andra hästar också, framförallt för min ridutvecklings skull, och Garanti var väldigt trevlig, men det är ingen tvekan om att Lipizzanern är hästen i mitt hjärta.

_T3E7861 _T3E7880 _T3E8023

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar