Funderingar

_t3e8382

Det är som alltid full fart på Ängvaktartorp, ändå är det svårt att komma på vad man ska skriva om.

Nu är vi ju mitt i vintersäsongen och det betyder en hel del jobb när man har en hästgård (ja, jag fortsätter intala mig att det är någon period då det är mer jobb, fast jag innerst inne vet att det alltid är mycket jobb, dygnet runt, året runt).

Traktorn har pyspunka på ett framdäck, vilket stjäl lite tid varje dag när vi ska använda den. Fyrhjulingarna har sina respektive problem som också stjäl tid dagligen. Någon dag, närsomhelst, ska vi ta tag i dessa problem och göra vardagen lite enklare.

Den här veckan har vi påbörjat avvänjning av ett inackorderat föl, så det är livat i hagarna just nu. Stoet står inne i stallet dagtid och ropar efter sitt föl, och fölet är kvar i flocken och ropar efter sin mamma, men snart har lugnet åter lagt sig över gården.

Just nu längtar jag efter en lugn dag, en dag då jag kan hämta min favorithäst i hagen, pyssla med den lite extra länge, sadla och tränsa och ge mig ut i skogen på en härlig ridtur, helt själv. Med en pigg, frustandes häst som enda sällskap.

Bianca II mumsar hö, i magen bakas ett nytt litet föl.

_t3e8377

Vackra Breziqa med kloka ögon

_t3e8357

Randi myser i halmen i utestallet

_t3e8354

Lorenzo är på upptäcktsfärd

_t3e8370

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar