Fjärde fölet – 2016

athena_nyfottfolNatten mellan söndag och måndag födde 198 Pluto Athena ett fint stoföl efter 21 Siglavy Capriola Convoj.
Allt gick mycket lugnt och fint till. Det känns nästan som den första riktiga fölningen det här året, eftersom det faktiskt var på natten, de andra har ju varit tidig morgon, och två stycken mitt på dagen.

Jag tittade till kameran vid 00.30, allt lugnt, men jag tänkte att det nog skulle ske denna natt så jag satte alarmet på mobilen på 01.00, tittade på kameran och då låg det ett nyfött litet föl. Jag satt kvar inne och övervakade via kameran länge innan jag valde att gå ut och se på lite närmare håll hur allt gick. Fölet reste sig själv så småningom och hittade själv till juvret för att dia. Vid 03.00 kände jag att jag kunde gå in och sova igen, då var det nästan ljust ute, det var fullmåne, ljumma vindar, massor med fågelkvitter och ett oerhört lugn över hela gården, en så härligt underbar natt. Det tog lång tid för mig att somna…

DSC_4142 DSC_4143

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar