Fotodag

Svenska Lipizzanerföreningen är på gång med en ny stambok och till denna nya bok har jag skickat in många bilder, både på våra egna lipizzaner samt andras lipizzaner som vi fotograferat på diverse utställningar genom åren.

Av alla bilder vi tagit under åren hade vi minsann ingen uppställd bild på vårat eget sto 181 Favory TItania. Det fanns en bild från avelsvärderingen  2007, men där står jag i vägen så den var inte lämplig till stamboken.
Titania är ju ett sto som vi är mycket glada över att ha, hon ger jättefina föl med bra rörelse och hon tillhör den nästan utdöda stofamiljen 555 Generale. Innan vi i familjen började avla på henne var hon vad vi vet, det enda levande stoet i denna stofamilj. Nu finns det sex ston i denna familj, utöver Titania själv.
Den mest framstående avkomman hon fått hittills måste vara 34 Pluto Timon som 2018 blev godkänd avelshingst med 43 poäng på exteriören.

En dag med bra väder nu i mars bestämde vi oss helt enkelt att ta en ny bild på Titania. Nu är dock Titania 22 år gammal och har fått elva föl som har satt sina spår i hennes kropp, därför är hon såklart inte lika fin som i sin ungdom, men hon är fin ändå, vår kära Titti.

181 Favory Titania född 1997, bilder från mars 2019

I letandet efter bilder har det blivit många tillbakablickar, det är härligt att sitta och minnas.

Här är Titania när hon kom till Ängvaktartorp sommaren 2007, då var Titania tio år gammal. Tidigare bodde hon hos min syster Kristina i Skåne.

Titania hösten 2004 i Skåne. På denna tid hade hon fölet Pluto Romero vid sidan.

Titania på avelsvärdering 2007, där fick hon 38 poäng och blev B-premierad. 

Titania med sitt stoföl Pluto Ramona, 2008, Ramona dog tyvärr i en sjukdom ett år gammal.

Titania 2009, med fölet Maestoso Bellami vid sidan

Titania i maj 2010, med fölet Pluto Nesto vid sidan.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar