En grå måndag i mars

Efter det härliga vårvädret som började redan i februari är nu vintern tillbaka på besök. Men det är inte den trevliga, kalla vintern, nej, det är snö på den mjuka marken, vilket resulterar i vått, slask och lera i stort sett överallt.

Skuttungen väljer att kura ihop sig i soffan på altanen. Tänk om man kunde göra så, välja att gå och sova tills det blir bättre väder.

Unghingstarna med Viggo

Cabrisa

Cinkos

Efter en fullspäckad helg så försökte jag ha en lite lugnare måndag. I lugn och ro gjorde jag och barnen de sysslor som ska göras ute på gården, matade kraftfoder och mineraler, städade stallet och förberedde för kvällens lektioner.

På måndagskvällar har jag två ridgrupper, först en med barn/ungdomar och sen en grupp för vuxna. Nio ponnyer och hästar får vara med och arbeta. Någon timme innan första lektionen tar jag in alla hästarna så får dom stå inne och äta lite hö en stund. För att allt ska flyta på bra under lektionskvällen är det en del att förbereda innan, med boxar, höpåsar och kraftfoder som hästarna ska få efteråt.

Jag som alltid har ett högt tempo på gården för att hinna med allt som ska göras får verkligen anstränga mig att acceptera att när barnen är med så tar en normal syssla på trettio minuter, minst en timme istället. Minst!
Det är kläder som ska på innan man kommer ut, det är vantar som ska bytas efter att barnet lekt i snön och blivit våt, det är näsor som ska torkas, det är cykeln som fastnar i leran och mycket mer… Men vi har det bra tillsammans på gården, jag och barnen, jag behöver träna på att ta det lite lugnt.

Här ses Cabra och Zora efter lektionen, Cabra lyckades blunda på varje bild.

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar