CEM-tester

Nu är snart avelssäsongen 2014 igång. Vi kommer ha Lipizzanerhingstarna 21 Siglavy Capriola Convoj och 27 Pluto Breziqa II i avel under säsongen. Convoj finns som vanligt på semin, nytt för i år är att även Breziqa kommer finnas på semin.

21 Siglavy Capriola Convoj – tillgänglig via semin 2014

Convoj maj 2013

27 Pluto Breziqa II – tillgänglig via semin 2014

Breziqa på avelsvärderingen 2008. Foto: Christoffer Lindström

Man kan läsa mer om hingstarna och årets priser här.
Intresserad av att använda någon av hingstarna till just ditt sto? Hör av dig så skickar jag info och ett bokningskontrakt.

Häromdagen åkte vi iväg med båda pojkarna till vår samarbetspartner Askö Stuteri för att ta de obligatoriska CEM-testerna och kolla att allt såg bra ut med spermierna. Det blev en lång dag, upp tidigt på morgonen för att hinna fodra alla hästar innan avresa till seminstationen, först vid 22-tiden på kvällen efter att alla vardagssysslor och träningshästar var klara kom jag hem igen.
Convoj kände på sig att vi skulle göra något annorlunda, och han ville inte åka någonstans så han ställde sig demonstrativt med huvudet i ett hörn i sin box. När vi väl skulle lasta så tänkte den annars så lättlastade Convoj verkligen inte gå in i transporten. När han väl bestämde sig för att gå in så gick han bara rakt in och stod sedan snällt som ett ljus som vanligt. Väl på plats på Askö ångrade han säkert att han krånglat, när han förstod vad som väntade! Han visade sina finaste konster på vägen in till stallet, så som han alltid gör när han kommer till Askö, då blir Convoj en HINGST!

Här försöker Convoj kika över boxkanten in till hingsten på andra sidan. IMG_4005

Här är han lite lugnare.IMG_4024

Breziqa har ju tidigare stått på naturlig betäckning, så han förstod inte riktigt vad det var som väntade när han kom till Askö, men han visade lite svävande gångarter även han, han kan ju inte vara sämre än Convoj. Han förstod snabbt hur det går till för att hoppa på bocken, så det blir inga problem tills det är dags på riktigt.

Här ses Breziqa nosa på stoet bredvid bocken.IMG_4032

Testerna gick bra, så nu är hingstarna snart redo att ta emot många fina ston!

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar