Avelssäsongen 2024

Nu är vi redan i mars och dagarna blir allt ljusare, hoppet om våren här. Om du går i föltankar har du säkerligen redan funderat och planerat ett bra tag över vilken match sto-hingst som kan vara lämplig. Det har i alla fall vi här på gården och vi ser fram emot kommande säsong!

Vi har precis löst hingstlicens för våra tre hingstar; 34 Pluto Timon, 35 Pluto Cosmo och 30 Favory XXVIII-27.

I år kommer vi erbjuda stoägare att komma till Ängvaktartorp, då vi inte har tid att skicka semin med allt vad det innebär av att passa tider dagtid, vi behöver göra seminarbetet på kvällstid helt enkelt. Vår avelssäsong pågår från 26 april – 4 augusti. Vi har vår duktiga seminveterinär Göran Ström på plats som vanligt för ultraljud och eventuella behandlingar av stona och jag (Hanna) sköter all seminering av hästarna.

På den här sidan kan du läsa mer om priser och hur du går tillväga för att boka plats till ditt sto. Vi tar emot alla raser av lämplig storlek.

Hingstar i avel på Ängvaktartorp 2024:

34 Pluto Timon, B-premierad lipizzanerhingst, 155cm i mankhöjd, tillgänglig via AI på Ängvaktartorp (artificiell insemination med färsk sperma).

35 Pluto Cosmo, B-premierad lipizzanerhingst, 153cm i mankhöjd, tillgänglig via AI på Ängvaktartorp (artificiell insemination med färsk sperma).

30 Favory XXVIII-2, A-premierad lipizzanerhingst, 153cm i mankhöjd, tillgänglig via naturlig betäckning på Ängvaktartorp.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist