Årets Uppfödare 2013

I helgen som gick höll Svenska Lipizzanerföreningen sitt årsmöte. Oturligt nog var jag sjuk just då och kunde inte åka, mycket tråkigt! Hursomhelst, under årsmötet delades utmärkelserna för året ut och det visade sig att vi, Ängvaktartorps Gård, blivit framröstade till Årets Uppfödare 2013! Vi är så glada och stolta att få denna utmärkelse, det betyder mycket för oss! Tack alla som röstat på oss!

DSC_0352

Så här lyder motiveringen:
Ängvaktartorp utses till Årets Uppfödare på dels gamla meriter samt att de under året har trotsat en nedåtgående trend av betäckta ston och med orubblig optimism och tro på Lipizzanerhästen genom att 2013 varit hingsthållare för två avelsgodkända lipizzanerhingstar och för att de fått fram flera stoföl ur den utrotningshotade stofamiljen 555 Generale.
De ser till att få fram sunda unghästar som får växa upp till starka och friska individer tack vare deras naturliga flockliv i lösdrift och i stora hagar. Alla deras hästar ses som individer och får tidigt en bra grundträning och bra hantering. De är tack vare sitt seriösa och noggranna arbete värdiga att utnämnas till Årets Uppfödare 2013!

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Charlotte Frørup

  Hvor fint, hjertelig tillykke. Jeg håber at komme forbi en dag 🙂

 2. Maria

  Ett jättestort grattis! Detta förtjänar ni verkligen!

 3. Hanna Blomkvist

  Tack så mycket! Jättekul att bli uppmärksammad på detta sätt.

 4. Hanna Blomkvist

  Tack! Du är varmt välkommen Charlotte!

Lämna ett svar