Till Salu

 

Här presenterar vi samtliga hästar och ponnyer som vi har till salu, oftast våra egna uppfödningar. Sidan uppdateras regelbundet.

Köpa häst/ponny av oss
Vi är måna om att hitta bra köpare till våra hästar och ponnyer, vi säljer endast till långvariga hem med god hästkunskap. Vi ser gärna en fortsatt god kontakt med er som köper häst/ponny av oss, dels för att vi gärna vill följa våra uppfödningar och dels för att vara tillgängliga för frågor och ev. hjälp.
Om man köper en unghäst eller ett föl finns även möjlighet att låta hästen/ponnyn stanna kvar hos oss på gården för fortsatt utbildning och tillväxt.
Att besöka oss är ett bra tillfälle att titta på fler saluhästar samtidigt. Vid frågor eller om du vill komma på besök för att titta på våra hästar, är Du välkommen att höra av Dig antingen via telefon eller mail, så kan vi boka in en dag för besök! Ibland har vi även andra hästar till salu som inte finns med på denna salusida, så hör gärna av dig med en förfrågan om du söker en häst.

Välkommen!

Lipizzanerföl 2017-2018

2017 fick vi två lipizzanerföl på Ängvaktartorp, ett hingstföl e: 27 Pluto Breziqa II, u: 192 Cadina, och ett hingstföl e: 21 Siglavy Capriola Convoj, u: Maestoso Bellami, det ena fölet är redan sålt och det andra fölet behåller vi själva.
Vill du boka ett föl inför nästa år är du välkommen att kontakta oss. Vi har följande hästar dräktiga för fölning 2018:
198 Pluto Athena - 21 Siglavy Capriola Convoj – dräktig, beräknas föla i slutet av april 2018
Neapolitano Nefelejcs – 21 Siglavy Capriola Convoj  – dräktig, beräknas föla i slutet av maj 2018
Maestoso Bellami – 21 Siglavy Capriola Convoj – dräktig, beräknas föla i juni 2018

 

Maestoso Perletta
Lipizzanervalack född 2009, ca 155cm i mankhöjd.
En mycket trevlig och kärvänlig häst som på grund av tidsbrist ligger något efter i sin utbildning. Perletta är en mycket speciell häst som söker efter sin egna, speciella människa. Han blev kastrerad som sjuåring men är inte hingstig och har inga problem att gå i flock med andra valacker. Han är grundriden i alla gångarter, påbörjad sidvärtsrörelser. Inriden av professionell hästutbildare i tre månader som sexåring. Har haft bästa tänkbara uppväxt på lösdrift i kuperade hagar tillsammans med unghingstflock. Perletta har mycket luftiga och trevliga gångarter som skulle lämpa sig väl på tävlingsbanorna.
Pris: 55 000kr

Film: https://www.youtube.com/watch?v=3ofeg9bc5HA

Här kan du läsa mer om Perletta

Delphina
Lipizzaner sto född 2015, blir antagligen stod D-ponny som färdigvuxen.
Delphina är en trevlig unghäst som är uppvuxen i lösdrift med andra hästar. Hon är en rejäl dam som kommer bli viktbärande.
Delphinas mor är det B-premierade stoet 189 Bianca II, som är född i Belgien och senare importerad till Sverige. Delphinas linjer på moderns sida är därför i stort sett obesläktad med svenska lipizzaner. Far till Delphina är vår egen hingst 21 Siglavy Capriola Convoj, en AB-premierad hingst med Elit-premierade föräldrar.
På fölbedömning 2015 fick Delphina fina poäng:
Välutvecklad med goda proportioner. Vackert huvud, välformad hals. Bra bogläge och överlinje. Nöjaktigt korrekt. Avspänd skritt med god takt. Lätt och taktmässig trav. Lätt galopp, svag elasticitet.
Poäng: 8 8 8 8 8 7 = 47p.  Domare: Elisabeth Ljungstorp
Pris: 48 000kr

Viggo
Welsh sek B, hingst född 2005. 135cm i mkh, C-ponny
Viggo är en väldigt social, snäll, sällskaplig, orädd och lätthanterad liten ponny. Far till Viggo är den välkände hingsten Kulltorps Yrrol RW100 som presterat oerhört bra på tävlingsbanorna. Viggos mor heter Dixy RW 955 och morfar är Bostorps Bravad RW73, mormorsfar är Coed Coch Targed RW 68B.
Viggo är sent inriden, har varit hos en professionell hästutbildare från och med maj 2017 till september 2017.

Viggo har haft den bästa tänkbara uppväxten, på lösdrift i kuperad terräng med många andra unghingstar som han har busat med och stärkts av. De senaste åren har han dock bott själv i hagen med sällskap av andra hästar i hagarna bredvid. Han har alltså inga problem att gå själv i hagen, men kan säkert gå bra i en flock också under rätt förutsättningar.
Säljs som hingst eller valack.
Pris: Stiger i takt med utbildning, kontakta oss. info@angvaktartorp.se

Film https://www.youtube.com/watch?v=pbtvxs6sKLc

Här kan du läsa mer om Viggo