Till Salu

Här presenterar vi samtliga hästar och ponnyer som vi har till salu, oftast våra egna uppfödningar. Sidan uppdateras regelbundet.

Köpa häst/ponny av oss
Vi är måna om att hitta bra köpare till våra hästar och ponnyer, vi säljer endast till långvariga hem med god hästkunskap. Vi ser gärna en fortsatt god kontakt med er som köper häst av oss, dels för att vi gärna vill följa våra uppfödningar och dels för att vara tillgängliga för frågor och ev. hjälp.
Om man köper en unghäst eller ett föl finns även möjlighet att låta hästen/ponnyn stanna kvar hos oss på gården för fortsatt utbildning och tillväxt.
Att besöka oss är ett bra tillfälle att titta på fler saluhästar samtidigt. Vid frågor eller om du vill komma på besök för att titta på våra hästar, är Du välkommen att höra av Dig antingen via telefon eller mail, så kan vi boka in en dag för besök! Ibland har vi även andra hästar till salu som inte finns med på denna salusida, så hör gärna av dig med en förfrågan om du söker en häst.

Välkommen!

 

Viggo
Welsh valack född 2005. E: Kulltorps Yrrol RW100 U: Dixy RW 955
Viggo är en väldigt social, snäll, sällskaplig, orädd och lätthanterad liten ponny.
Viggo är på grund av tidsbrist sent inriden, har varit hos en professionell hästutbildare från och med maj 2017 till september 2017, under den tiden har han utvecklats väl men behöver såklart fortsatt utbildning, därför är han inte lämplig för nybörjare. Han har varit hingst fram till tretton års ålder.
Han rids hittills med lätthet i alla gångarter och löshoppar med god teknik. Pga tidsbrist har han bara ridits sporadiskt efter inridningen.
Viggo har haft den bästa tänkbara uppväxten, på lösdrift i kuperad terräng med många andra unghingstar som han har busat med och stärkts av.
Viggo är en mycket vacker häst, en blickfångare som blir vad man formar honom till. För tillfället inte igång, därav priset.

Pris: 25 000kr

Palerma
Lipizzanersto född maj 2018. E: 21 Siglavy Capriola Convoj u: 198 Pluto Athena
Palerma fick hela 9 poäng på rastypen. Hon är en nyfiken och mycket trevlig häst. Tillhör stofamilj 555 Generale, som endast finns representerad här på Ängvaktartorp, förutom Palermas helsyskon född 2016 som såldes till Norge. Med sin ovanliga stofamilj och ELIT-härstamning på faderns sida är hon högst intressant som ett framtida avelssto och rid/körhäst. Förväntad mankhöjd ca 155-158cm
Bedömning vid gårdsmönstring 2018:
Välutvecklad, harmonisk av mycket god rastyp. Rastypiskt huvud, välformad hals med naturlig resning. Stark överlinje. Välbenad från sidan. Taktmässig, något kort skritt. Energisk, något kort trav. Energisk galopp med svag elasticitet.
Poäng: 9 8 8 7 7 7 = 46p. Domare Elisabeth Ljungstorp

Pris: 45 000kr


Siglavy Capriola Bellami II

Lipizzanerhingst född 13 juni 2018. e: 21 Siglavy Capriola Convoj u: Maestoso Bellami
Bedömning vid gårdsmönstring 27/8 2018:
Välproportionerlig av god rastyp, för dagen överbygd. Välformad hals, välmarkerad bog, välformat kors. Välbenad från sidan, tät och tåvid fram Enegrisk, ngt kort skritt. Framåtgripande trav med utmärkta bakben. Energisk, något kort och spänd galopp.
Poäng: 8 8 7 7 9 7 = 46 poäng Domare Elisabeth Ljungstorp

Pris 35 000kr

 

 

Pluto Cabrisa
Lipizzanersto född 2011, ca 148cm i mankhöjd
E: 17 Pluto Ramon U: 185 Cabra   UE: 22 Maestoso Romida-9
Cabrisa är en vänlig och lugn häst, som har haft bästa tänkbara uppväxt i flock med andra hästar i stora hagar. Hon är även van att bo i box. Hon är av den kraftiga, barocka modellen av lipizzaner och därmed en viktbärande häst trots att hon är D-ponny.
Far till Cabrisa är 17 Pluto Ramon, vars far är 8 (336) Pluto Alda, tidigare skolhingst på Spanska Ridskolan i Wien. Morfar 22 Maestoso Romida -9 är uppfödd på Piber, Österrike. På moderns sida hittar man många ELIT-premierade hästar.

På grund av tidsbrist ligger Cabrisa efter i utbildningen och är därför inte inriden ännu, hon säljes därför till ett mycket förmånligt pris.

Som föl fick hon följande bedömning:
Välutvecklad av god rastyp. Rastypiskt huvud, något lågt ansatt rak hals. Djup i bog och bål, välmusklat bakparti. Något knipt under framknä, något tåvid fram. Avspänd ganska vägvinnande skritt. Traven är taktmässig med bra mekanik.
Poäng: 8 7 7 8 8 = 38p  Domare: Elisabeth Ljungstorp

Pris: 35 000kr

Här kan du läsa mer om Cabrisa