Lipizzanersto född 2010. Reg.nr:
e:12 (2436) Bana Siglavy -9   u: 163 Pluto Soraya
Avelsvärdeklass: AB-premierad
Stofamilj: Stornella/Fistula
Hingstlinje: Siglavy
Mankhöjd: 157cm
Uppfödare: Susanna Hedstrand, Vegby
Ägare: Hanna Blomkvist

214 Siglavy Capriola Zantima är ett sto född 2010 hos familjen Hedstrand.

Jag hade haft ögonen på Zantima då hon var till salu ett par år innan jag köpte henne. Då var hon riden akademiskt och tränad lite frihetsdressyr, absolut intressant som ridhäst för min verksamhet, men det blev inget köp den gången och Zantima flyttade istället till Stallarholmen till Malin Linds stall där hon började tränas i fälttävlan H80 och fullföljde Stockholms Fältrittklubbs berömda Hubertusjakter.

Ungefär två år senare fick jag höra via kontakter att hon kunde vara till salu igen. Jag åkte för provridning och denna gång stod stjärnorna rätt, kort därefter blev det bestämt och Zantima flyttade till Ängvaktartorp januari 2021.

Zantima är en vänlig, cool och orädd häst med mycket energi och framåtbjudning, samtidigt som hon är en oerhört känslig och lyhörd häst, som har mycket lätt för samling, egenskaper som gör henne fantastiskt rolig att rida för en erfaren ryttare.

Zanti, som hon kallas här på gården, är faktiskt helsyster med 179 Siglavy Capriola Zora.

Förutom de ovan nämnda bra egenskaperna som gör henne till en trevlig och rolig häst, så är Zantima också väldigt fin! Hon är ett diplomsto och fick 40 poäng som fyraåring, 42 poäng som sexåring och sommaren 2023 blev hon stambokförd med 41 poäng och fick avelsvärdeklass AB och erhöll pris för Bästa Sto över 5 år.

Zantima är en häst som har en fantastisk potential i dressyren, när vi får ordning på alla knappar och alla känslor, men det hon verkar gilla mest är nog ändå att hoppa!

Utställning och stambokföring 23 juli 2023:
Feminin av utmärkt rastyp. Vackert huvud. Välformad hals med naturlig resning. Bra överlinje och kors. Tåtrång fram. Energisk, taktmässig skritt. Lätt och taktmässig trav.
Poäng: 9 9 7 8 8 = 41p av domare Elisabeth Ljungstorp

Utställnings-bedömning 2016:
Poäng: 9 9 7 8 9 = 42 p

Utställnings-bedömning, LipizzanerRIKS 2014:
Poäng: 9 9 7 7 8= 40 p DIPLOM