Sto, korsning Lipizzaner/welsh, född 2011
e: 17 Pluto Ramon   u: Kulltorps Zilva
Mankhöjd: ca 148cm
Uppfödare: Ängvaktartorp
Ägare: Hanna Blomkvist


Zilvana är faktiskt en av våra uppfödningar som vi sålde som unghäst och som vi sedan hade glädjen att få låna, efter ett år som fodervärdar köpte vi sen tillbaka Zilvana. Det är såklart extra kul att ha sin egen uppfödning i verksamheten, vi känner föräldrarna utan och innan och Zilvana har fått en fin utbildning hos sin ägare.
Zilvana kom tillbaka till Ängvaktartorp under våren 2022 och har sedan det kommit igång med ridningen för att vara med i vår ridverksamhet. Zilvana är en mycket lyhörd och känslig dam som är utbildad i akademisk ridkonst.

Zilvana är vår andra uppfödda ”Welshizzaner” på gården. Mor är vårat welshsto Kulltorps Zilva, far är lipizzanerhingsten 17 Pluto Ramon. Zilvana är en cool, social och trevlig tjej.

Bedömning vid gårdsmönstring 29/8 2011: Feminin, välutvecklad. Vackert huvud, välformad brett ansatt hals, markerad manke. Något kort rygg. Något gracil, hastrång. Ganska vägvinnande skritt. Traven är lätt, bra bak, något låst fram. Poäng: 8 7 7 7 8 = 37 p Domare: Elisabeth Ljungstorp