Viggos nya liv

Viggo är en welshponny född 2005 hos min syster i Skåne, året efter flyttade han till Ängvaktartorp. Viggos far är den välkände hingsten Kulltorps Yrrol RW100 som presterat oerhört bra på tävlingsbanorna. Viggos mor heter Dixy RW 955 och morfar är Bostorps Bravad RW73, mormorsfar är Coed Coch Targed RW 68B.

Med sån superbra stam har alltid drömmen varit att få tid att träna honom för att bli avelshingst. Men tiden och engagemanget fanns aldrig och åren gick. Många gånger tänkte jag istället sälja honom, ibland tänkte jag kastrera. Men varje gång kom jag på andra tankar och han fick vara kvar som hingst. Sommaren 2017 bestämde jag mig iallafall för att han skulle säljas och jag skickade honom på inridning till duktiga Tina Linde som tränade honom väl i tre månader.

Men intresset att köpa honom som hingst var svalt så han fick vara kvar och våren 2018 blev han valack.

Det kändes rätt då och även nu,  men med ett visst mått av ånger när jag ser på dessa bilder, för han är verkligen en fin ponny! Men hursomhelst så får Viggo som häst ett bättre liv när han kan gå med kompisar, det är det viktigaste!
_T3E2143 _T3E2167 _T3E2168 _T3E2177 _T3E2192

Nu är planen att han ska fortsätta ridas och utbildas så att han kan stanna på gården och förhoppningsvis vara ett tillskott som framtida ridskoleponny/medryttarhäst här hos oss.

Viggo är uppvuxen på lösdrift här på Ängvaktartorp på den ”gamla goda tiden” tillsammans med Cosmo, Romero, Castro och valackerna Ramze och Frodo – ett härligt gäng med hästar varav åtminstone tre stycken fortfarande är kvar hos oss.

Nu i somras återförenades Viggo med Romero, det är svårt att säga om dom kom ihåg varann, men Romero och Titus har i allafall full pli på bus-Viggo i hagen. Bilder från i hopsläppet ses ovan.

Här nedan ses bilder från 2007 och 2008, tio år sedan då Viggo levde flockliv.

hingstflock_2maj

castro_viggo_07

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar