Vårtecken

Ett tidigt tecken på att vi går mot ljusare och varmare tider är när hästarna börjar fälla. Vissa av våra hästar börjar fälla redan i mitten av januari, vilket kan kännas tidigt vissa vintrar. Denna varma vinter verkar det däremot som ett smart drag att börja fälla tidigt. Igår var det elva grader varmt ute, snön är borta och det brun-gul-gröna gräset har kommit fram. Elva grader varmt i februari, det är inte en vanlig vinter för oss på dessa breddgrader, och enligt mig inte en önskvärd heller, jag föredrar en kall och snörik vinter. Visst kan det vara skönt på vissa sätt att våren kommer fort, nackdelen är såklart att det blir otroligt lerigt i hagarna. Man får hoppas att våren fortsätter att komma snabbt utan några avbrott, så att markerna torkar upp snabbt.

Fördelen med att våren börjar komma och att därmed snön och tjälen är borta är ju att träningen av hästarna blir enklare, då det mjuka fina underlaget öppnar fler träningsmöjligheter och minskar transporterandet till ridhus.

Frodo och jag jobbar vidare med rakriktande longering i vårsolen.  Rakriktande longering är något jag lär mig på min utbildning och som jag nu övar på för att kunna guida elever inom detta område så småningom. Så spännande att utvecklas!

IMG_3822

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar