Upp och ner

189 Bianca II i sommarhagen, 2012

Livet på Ängvaktartorp går upp och ner, liksom det övriga livet också gör. När man har så många hästar som vi har får man såklart vara med om många saker.

Nu känner jag att det är dags att berätta om ytterligare en av våra förluster under året. Vårat welshsto Zilva har jag ju skrivit om, men bara några dagar efter Zilva somnade in i mars, förlorade vi också vårat lipizzanersto 189 Bianca II. Bianca blev 21 år gammal, ingen ålder för en lipizzaner.
Bianca var dräktig med 27 Pluto Breziqa, ett föl vi såg fram emot jättemycket. Men det blev inte så. Bianca hade under vintern haft problem med melanom under svansen, veterinären ordinerade olika behandlingar, men det verkade inte ha effekt. Bianca var dock hela tiden opåverkad utåt, hon var som vanligt pigg och glad och med god aptit. Men en kväll gav helt enkelt hennes kropp upp.

Helt oväntat och chockartat hittade vi henne i hagen, bredvid stod hennes ständiga följeslagare Titania och höll henne sällskap.

Vi sörjer och saknar vår snälla, fina Bianca, hon hade ett underbart temperament som hon nedärvde till alla sina avkommor.

Genom avkomman Delphina lever Biancas minne kvar, Delphina är ett sto född 2015, e: 21 Siglavy Capriola Convoj u: 189 Bianca II

Vila i frid Bianca II

Bianca Bianca 001bianca_2010 Bianca 2010 189 Bianca II med sitt busiga föl Pluto Bianco. Sommaren 2011

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar