Träning Paulo

Häromdagen hade vi en egen träning för Paulo, och måndag 8 augusti är det dags igen!

Först red jag Palko, där vi återigen jobbade med tanke mot piaff för att få Palko mer kvick i bakdelen och med mer energi som går lite uppåt istället för framåt. Palko är en häst som är mycket känslig i munnen, och antingen väljer att gå bakom hand, eller lite högre och släppa hela ryggen. Svårt är det, men jag har jobbat mycket med att få honom att söka en lätt kontakt längre fram, för att få en längre hals, och att komma upp med ryggen. Det är en utmaning att kunna samla ihop från den lite friare formen till mer samling, med bibehållen rygg, dvs att Palko använder sina magmuskler. Men det är bara träning som gäller så ska det bli bättre! Små steg framåt!
På träningen fick jag och Palko, som ekipage, till vår absolut bästa galoppfattning hittills, från fin samlad trav, direkt in i galopp. Tyvärr blev det fel galopp, men ändå!

 

_T3E0991

_T3E1003

_T3E1076

_T3E1249

_T3E1265

Försök till galopp, men det blev istället en aktiv trav

_T3E1358

 

Efter Palko var det dags att rida Frodo. Vi hade samma arbete även här, att tänka lite piaff. Frodo visade dock istället levad och spansk skritt._T3E1421 _T3E1450 _T3E1480 _T3E1521

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar