Throwback thursday 9 nov 2013

Jag passar på med en till Throwback Thursday, denna gång till 9 november 2013:

 

Ibland går allt som på räls och man hinner med hur mycket som helst utan att stressa. Igår var en sådan dag.

Efter morgonfodring och stallsysslor stod Palkos träningspass först på tur. Vi skrittade bort till en sommarhage för att arbeta lite i skritt. Avslappnad skritt på vägen hem.DSC_0021    

Caruzo fick gå ett steg längre igår, det var dags att hänga och öva uppsittning för första gången. Som vanligt gör jag det i stallet de första gångerna och som vanligt utan sadel, ofta har jag en medhjälpare som håller i repet till hästen. Sen introducerar jag min pall och står därefter på pallen. När jag ser att hästen inte är bekymrad över det börjar jag luta lite och hänga mot hästen. När jag märker att hästen är redo, då glider jag upp och sitter därmed på ryggen, brukar hålla mig ganska låg till en början. Sen övar vi lite upp och ner några gånger innan det brukar bli en liten promenad i stallgången, därefter upp och ner igen några gånger. Caruzo skötte sig bra, han fnös lite första gången jag hängde men efter många upprepningar i lugn och ro så stod han snällt och fint och lät mig sitta på honom. IMG_3290

Efter lunch tog vi in Bianca, Esmeralda, Titania och Cinkos för att avmaska fölen. Dessutom kom Esmeraldas blivande ägare på besök.IMG_3300

På eftermiddagen blev det uteritt på Vildblomman i sällskap av Felicia på Cabra. Första gången med den kombinationen. Cabra tyckte det var jättekul och visade sin mjukaste och finaste trav för en salig Felicia. IMG_3302

Här är Cabra och Svarti i stallet efter ridturen.DSC_0032

Senare på eftermiddagen var det Bellas tur. Liksom Saga har Bella fått en viloperiod efter sommarpremieringen i somras. Bella har dessutom inte kommit lika långt som Saga i träningen, eftersom Bella var sjuk i våras. Men hon är sadel och tränsvan och det var där vi tog vid igår. IMG_3317

Sist ut, precis innan mörkret tog över, var det dags för Saga igen. Först uppsittning och promenad i stallet några gånger, sen förflyttade vi det hela utomhus. Det gick jättebra även där. Upp och ned många gånger och sedan promenad i åttor, volter, rakt fram, start och stopp, med Felicia som ledde oss såklart. Bara inför fotograferingen fick jag och Saga klara oss själva.

IMG_3334

Till sist, Skuttungen med sin lilla kattunge, nu 5 veckor gammal. IMG_3296

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar