Teoripass

Förra veckan hade vi en del nyttiga teoripass om följsamhet och olika sitsar, föräldrarna fick då hjälpa till med hästarna, tack för hjälpen! För er som inte hade teori vecka 12, tar vi det istället denna vecka.

Vi hade en del ridpass där allting klaffade, eleverna var medvetna och fokuserade och då uppstår det fina samspelet som vi hela tiden strävar efter, så kul att se!

Denna vecka är det ponnybyte igen och vi passar då på med lite övningar från marken, det är så viktigt att först kunna lära känna ponnyn från marken innan man hoppar upp på ryggen. Utan arbetet från marken kan man inte förvänta sig att det går bra från ryggen helt enkelt!

Denna vecka är det påskvecka, men jag påminner om att det är ridning som vanligt hela vecka 13, men däremot uppehåll vecka 14 då vi har påsklov och en hel del andra hästaktiviteter på gården.

Det finns fortfarande några platser kvar på aktiviteterna på påsklovet, exempelvis på dagridlägret den 2 april och några platser på hoppkursen den 6 april. Likaså plats på uteritten med picknick den 7 april.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist