Lördag kl 9.00 – söndag kl 16.00.
Max deltagande: 3 vuxna, 3 barn.
Mini-hästsemester tillsammans med ditt barn!
Denna helg vänder sig till ryttare som har riderfarenhet sedan tidigare, du ska kunna rida i alla gångarter, både på ridbana och uteritter. Eftersom det är så få deltagare så har vi också möjlighet att anpassa oss efter just din tidigare erfarenhet och vad just denna grupp vill göra under helgen.
Vi kan erbjuda lektioner i klassisk dressyr, markarbete, Working Equitation eller kanske prova på några naturhinder i vår sommarhage.

Om du och ditt barn delar intresset för hästar och ridning så är detta ett utmärkt tillfälle att umgås kring hästarna.

Vi samlas kl 09.00 på lördagen för presentation och genomgång av helgen. Därefter hämtar vi in hästar och förbereder för lektion. De vuxna rider grupplektion på våra fina, lyhörda lipizzaner, barnen rider grupplektion på någon av våra ponnyer, vi har ponnyer i storlek A-D, beroende på ryttarens storlek.
Därefter bjuds det på lunch och någon timme av fri tid innan eftermiddagens gemensamma uteritt med fikapaus.
Till kvällen blir det trerätters middag och kvällsaktivitet.
Under söndagen har vi återigen grupplektioner på förmiddagen och gemensam uteritt på eftermiddagen innan sammanfattning med fikastund.

Ni är välkomna att följa med på våra dagliga rundturer på gården (morgon & kväll) då vi tittar till och fodrar alla hästar på gården. Ett bra tillfälle att få lära mer om rasen lipizzaner samt vår hästhållning på lösdrift.
Det finns möjlighet att åka och bada i Kalkbrottet, 4,5km från Ängvaktartorp. Kalkbrottet är känt för sitt fina, klara vatten. Det finns många fina stigar i skogen med varierande terräng att promenera i kring och på gården Ängvaktartorp… eller så njuter ni bara av lugnet och livet på landet, omgiven av vackra hästhagar!

Under kursen ingår fyra ridpass per person, frukost, lunch, trerätters middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Alla måltider serveras i vår mysiga loge.

Pris: 5 400kr totalt för vuxen + barn.

Datum 2024:
3-4 augusti

Varmt välkommen!

Bokningsinfo:
Anmälan sker endast via mail till hanna@angvaktartorp.se Skriv ”ridläger” i ämnesraden. Invänta svar och instruktioner innan du betalar anmälningsavgift. Svaret kan dröja men vi skriver alltid upp bokningarna i den ordning de inkommit.
Efter du fått svarsmail kommer du få en faktura på anmälningsavgiften, den betalas då till bankgiro 309-8761.
Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten, betalas via faktura till bankgiro 309-8761.
Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg. Om Ängvaktartorp ställer in kursen betalas hela avgiften tillbaka.

Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går också bra att höra av sig om man vill boka in andra aktiviteter utöver de vi skrivit upp här, vi erbjuder exempelvis uteritter, privatlektioner, egenkomponerade ridweekends, barnkalas, kurser mm, vi är öppna för förslag!