Weekend med ridning på lipizzaner. Fredag kl 14.00- söndag kl 16.00.
Max 4 deltagare/kurs.

Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.


Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand, teori/avsuttna övningar och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en lugn uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god trerätters middag och trevligt umgänge på kvällen.
Lördagen börjar med en teorilektion och därefter privata ridlektioner för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Lördag eftermiddag har vi en uteritt i den härliga naturen som omger gården. Söndagen börjar med teorilektion/visning av arbete vid hand och därefter lektion där ni två och två undervisas i arbete vid hand. Efter lunch har vi ytterligare en ridlektion där ni rider två och två och sedan en gemensam avslutningsfika innan avresa runt 16-tiden.

Utöver dina pass med hästarna lär du dig mycket av att titta på dina kurskompisar. Du är välkommen att följa med på våra dagliga rundturer på gården (morgon & kväll) då vi tittar till och fodrar alla hästar på gården. Ett bra tillfälle att få lära mer om rasen lipizzaner samt vår hästhållning på lösdrift. Det finns möjlighet att åka och bada i Kalkbrottet, 4,5km från Ängvaktartorp. Kalkbrottet är känt för sitt fina, klara vatten. Det finns många fina stigar i skogen med varierande terräng att promenera i… eller så njuter du bara av lugnet och livet på landet, omgiven av vackra hästhagar!

Under kursen ingår fem pass med häst, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Alla måltider serveras i vår mysiga loge.

Pris: 4 200kr

Datum 2024:
14-16 juni
12-14 juli | Fullbokad
19-21 juli | 1 plats kvar
26-28 juli | Fullbokad | Vid intresse, hör av dig via mail så har vi möjlighet att ordna en till helg.

Varmt välkommen!

Bokningsinfo:
Anmälan sker endast via mail till hanna@angvaktartorp.se Skriv ”ridweekend” i ämnesraden. Invänta svar och instruktioner innan du betalar anmälningsavgift. Svaret kan dröja men vi skriver alltid upp bokningarna i den ordning de inkommit.
Efter du fått svarsmail kommer du få en faktura på anmälningsavgiften, den betalas då till bankgiro 309-8761.
Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten, betalas via faktura till bankgiro 309-8761.
Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg. Om Ängvaktartorp ställer in kursen betalas hela avgiften tillbaka.

Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går också bra att höra av sig om man vill boka in andra aktiviteter utöver de vi skrivit upp här, vi erbjuder exempelvis uteritter, privatlektioner, egenkomponerade ridweekends, barnkalas, kurser mm, vi är öppna för förslag!