Ridskolan igång 2019

Denna vecka har vi haft terminsstart på vår ridskola. Vi har haft tur med vädret detta år, det är snö och isfritt sen länge. Hästar och ponnyer har skött sig utmärkt och tycker nog det är kul att komma igång igen!
Själv har jag under uppehållet haft det lite lugnare så nu är jag mer än redo för att försöka skapa den bästa terminen hittills! Det tar ett tag att komma in i de nya rutinerna med lektioner på kvällarna och samtidigt två små barn hemma, men snart har vi nog hittat bra rutiner för det.

Inför denna termin har vi utökat med två nya grupper för barn & ungdom.

Det är dessutom första terminen vi  har en vuxengrupp i ridskolan, jättekul!

Det var med vuxna och och på våra lipizzaner som ridverksamheten startade här hos oss för länge sedan, just nu kommer jag inte ihåg vilket år vi började, men det är minst tio år sedan. Från början hade vi medryttarverksamhet och senare även privatlektioner, och nu har vi alltså utökat med en vuxengrupp som rider terminsvis. Gruppen är på max 4 elever och tanken är att vi ska ägna oss åt kroppsmedvetenhet, dressyr, träning från marken, bommar, WE och uteritter. Det är inte en nybörjargrupp utan en grupp för ryttare som kan rida MINST i alla gångarter. Om du tycker det låter intressant får du gärna lämna en intresseanmälan inför höstterminen, platserna gick åt fort, men det går som sagt att skriva upp sig på väntelista.

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar