Ridskola för barn & ungdom
På vår ridskola erbjuder vi ridning för barn och ungdomar. Vi har alltid små grupper med mellan 3-6 elever per grupp så att vi kan lägga mycket fokus på varje elev. Våra ponnyer och hästar är trygga, lätthanterade och särskilt utvalda för att passa detta jobb.
Vi har ponnyer i storlekar allt från små A-ponnyer för de mindre barnen till D-ponnyer och stora hästar för de större barnen och ungdomarna.
Vi tycker att det är viktigt att barnen inte bara lär sig att rida på ett trevligt sätt som gynnar både häst och ryttare utan även lär sig hur man hanterar och sköter hästen med hänsyn till hästens naturliga beteende som flockdjur och flyktdjur.
Vi varierar mellan att rida på ridbanan och ute i skog och mark för att ge eleven en så bred grund som möjligt inom ridning och hästar. I lektionstiden är pyssel och förberedelse inräknat för att varje barn ska hinna umgås med ponnyn i lugn och ro, i många lektioner ingår det också att hämta eller lämna ponnyer i hagen.

Varje tillfälle är mellan 60-90 min varav minst 30 min med pyssel och förberedelse av hästen/ponnyn i stallet och därefter ca 30 eller 45 min ridning.
I dagsläget har vi grupper måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag.

I dagsläget har vi följande indelning på vår ridskola:
Hästlekis ca 4-6 år: 60min
För barn mellan ca4-6 år (går bra med äldre barn också) har vi hästlekis, där varje tillfälle är 60 min fördelat på både pyssel och lite ridning med ledare. Här lägger vi fokus på att umgås med hästar på ett avslappnat sätt. Förälder eller annan medhjälpare måste alltid vara med. Det som skiljer hästlekis mot den vanliga ridskolan för barn, är att den är anpassad för något yngre barn och det är då kortare tid totalt. Hästlekis är i dagsläget på söndagar.

Ridskola ca7-15 år: 90min
För barn mellan 10-15 år har vi ridskola där varje tillfälle är 90 min. För de grupper som är redo ingår att hämta/lämna ponny/häst i hagen innan/efter själva lektionen, förbereda inför ridning och sedan ridning ca 45min. För övriga ägnas halva tiden åt teori/skötsel och halva tiden åt ridning.
Teori har vi inbakat i denna tid.

Nybörjarkurser 7-15 år
När det är tillräckligt många rena nybörjare anmälda till vår ridskola anordnar vi nybörjarkurser på 6 tillfällen, efter en sådan kurs ska man kunna hoppa in i en av våra befintliga ridskolegrupper på passande nivå.

Ridskola vårterminen 2023
Vårterminen 2023 pågår från vecka 6 till vecka 23, under sportlovet vecka 8, samt under påsklovet vecka 15 har vi uppehåll. Detta ger en termin på 16 tillfällen.
Våren 2023 har vi ridskola måndag, tisdag, onsdag, torsdag, söndag.
OBS! Vi har lektion under alla röda dagar som vanligt.

Priser VT 2023:
Terminspris för hästlekis, 60min: 4 480kr (280kr/tillfälle)
Terminspris för ridskola barn/ungdom, 90min: 4 800kr (300kr/tillfälle)
Vi erbjuder familjerabatt på 10% som dras från den billigaste terminsavgiften.
Det finns möjlighet att dela upp terminsavgiften på fler betalningar om man säger till
god tid.

Alla priser är inkl. 6 % moms.

Ridskola HT 2023
Höstterminen kommer börja vecka 33 och sluta vecka 50, uppehåll vecka 44. Det blir därmed 17 härliga tillfällen. Vi har många nya planer inför hösten, extra glada är vi åt att designa vår första riktiga teorivecka som kommer vara öppen för alla som rider på Ängvaktartorp!
Vi kommer antagligen göra lite förändringar i lektionsschemat och byta dag för vissa grupper, vi kommer kontakta er det berör direkt så snart det är klart med planeringen. 
Faktura för höstterminen kommer skickas ut med mail, med förfallodatum 31 juli. Det går bra att dela upp fakturan på fler betalningar om man säger till i god tid. 

Om du vill säga upp din plats inför hösten behöver vi få din uppsägning skriftligen senast 15 maj, annars står du automatisk kvar med din plats inför hösten.